Rompslomp Review – Compleet overzicht

Gemiddelde leestijd: 32 minuten

Overweeg je te gaan beginnen met Rompslomp? Twijfel je of het geschikt voor je is? Lees deze Rompslomp Review om erachter te komen of het iets voor jou is. Net zoals de andere reviews gaan we eerst in op de functionaliteiten die het te bieden heeft. Gaan we dieper in op de werking van Rompslomp. Uiteindelijk kunnen we dan de voor- en nadelen benoemen.

Wil je Rompslomp eerst zelf proberen? Je kan een gratis proefabonnement nemen en dan gelijk kijken in hoeverre Rompslomp voor jou geschikt is. Doordat we Rompslomp zelf ook uitgeprobeerd hebben is deze review tot stand gekomen.

Rompslomp

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij Rompslomp

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met Rompslomp

Inhoudsopgave

Is Rompslomp voor jou geschikt?

Rompslomp is een boekhoudprogramma dat zich richt op ondernemers, ZZP’ers en freelancers. Ze richten zich hierbij niet op een speciale branche of bepaalde groep. Het boekhoudprogramma kan voor iedereen geschikt zijn. Zo kan een bouwvakker het gebruiken, maar ook een internetondernemer. Ook kan je denken aan een grafisch vormgever of fotograaf. Rompslomp heeft als doel jou tijd te besparen met boekhouden. Dit doen ze door het boekhouden zo simpel mogelijk proberen te maken.

Naast de ondernemers, ZZP’ers en freelancers is boekhouden ook geschikt voor verenigingen en stichtingen. Daarnaast is het ook voor BV’s geschikt. Zij maken vooral de keuze voor Rompslomp, omdat het een makkelijk boekhoudprogramma is. Het scheelt ze tijd en kunnen ze zich daarom voornamelijk focussen op andere taken dan boekhouden.

Welke functionaliteiten heeft Rompslomp?

De functionaliteiten van Rompslomp zijn afhankelijk van het abonnement dat je neemt. Zo zijn er 4 abonnementen die je kan afnemen:

 • Rompslomp Gratis
 • Rompslomp Plus
 • Rompslomp Pro
 • Rompslomp Premium

Vervolgens zijn er de volgende functionaliteiten: Facturen, Offertes, Uitgaven, Boekhouding, Uren & Ritten en Extra’s. Deze worden hieronder verder toegelicht.

Facturen

Met Rompslomp is het mogelijk om onbeperkt facturen te maken. Je zit dus niet vast aan een maximum aantal en kan zoveel facturen maken als nodig. Uiteraard zijn deze facturen in eigen huisstijl. Dat betekent een eigen logo en eigen lettertype. Heb je een factuur gemaakt en is deze klaar? Dan kan je hem downloaden als PDF. Dit wordt de PDF-export genoemd. Zo kan je de factuur opslaan op je eigen computer en vanuit hier oppakken om af te drukken of te verzenden per mail.

Bovenstaand omschreven functionaliteit is mogelijk met Rompslomp Gratis.

Het is ook mogelijk om facturen direct te mailen vanuit Rompslomp. Dit is een stuk makkelijker dan eerst een PDF downloaden. Hiervoor heb je wel het Rompslomp Plus abonnement nodig.

Met Rompslomp Pro kan je jouw klanten laten betalen via iDEAL. Hiervoor is het voor hun makkelijker om geld over te maken. Daarnaast kan je ook een pakbon en proforma factuur opstellen.

Wil je gebruik maken van alle functionaliteiten bij Rompslomp? Dan zit je bij Rompslomp Premium. Je krijgt dan de mogelijkheid om periodiek te factureren. Dit is handig voor als je abonnementen hebt. Ook kan je gebruik maken van de SEPA-incasso. Dit is met name handig als je jouw klanten automatisch wilt incasseren.

Offertes

Net zoals bij facturen kan je bij Rompslomp ook onbeperkt offertes maken. Wederom in eigen huisstijl. Daarnaast is het mogelijk om je offerte digitaal te laten ondertekenen. Zo krijg je vaak een sneller akkoord op je offerte.

Het maken van onbeperkt offertes is mogelijk vanaf Rompslomp Gratis en het laten ondertekenen van offertes is mogelijk vanaf Rompslomp Pro.

Uitgaven

Wil je jouw uitgaven gaan bijhouden? Dan kan je uitgaven inboeken, zo krijg je inzicht in de kosten die je als bedrijf maakt. Daarnaast heb je ook een digitale schoenendoos. Dit is eigenlijk een map waar je al jouw bonnetjes en facturen in maakt. Deze digitale schoenendoos is ook te gebruiken in de app van Rompslomp.

Vanaf Rompslomp Plus kan je gebruik maken van deze functionaliteiten.

Boekhouding

Bij boekhouding zijn er de meeste functionaliteiten terug te vinden. Hierbij maken we voor het gemak even onderscheid tussen “overzichten” en “handigheden”.

Overzichten

Bij elk boekhoudprogramma heb je overzichten, dus ook bij Rompslomp. Zo is er een winst- en verliesrekening, een balans overzicht en heb je inzicht in jouw te betalen btw. Daarnaast zijn er nog diverse overzichtelijke grafieken. Dit alles zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jouw bedrijfsvoering en tijdig weet waar je een toe bent.

Deze overzichten zijn vanaf Rompslomp Pro voor je beschikbaar.

Handigheden

De eerste handigheid die je hebt is dat je de betaalstatus van je klant kan bijhouden. Zo zorg je er gemakkelijker voor dat je altijd betaald wordt. Dit is vanaf Rompslomp Gratis beperkt beschikbaar en vanaf Rompslomp Plus volledig beschikbaar.

De tweede handigheid is dat jouw boekhouder met je mee kan kijken. Je boekhouder heeft hiervoor dan een speciaal boekhoudersaccount. Dit bevordert de samenwerking tussen jou en de boekhouder. Het laten meekijken van je boekhouder is vanaf Rompslomp Plus mogelijk.

Verder zijn er handigheden met betrekking tot het verwerken van je bankmutaties. Dit is mogelijk met een bankimport. Hiervoor download je een bankbestand bij jouw bank om vervolgens te importeren in jouw boekhouding. Wil je een automatische bankkoppeling? Dan is dat ook mogelijk. Hiervoor heeft Rompslomp een samenwerking opgezet met hun partner Ponto. Voor de automatische bankkoppeling word €5 per maand extra gerekend. Beide functionaliteiten zijn mogelijk vanaf Rompslomp Pro.

Heb je meer dan 1 administratie? Dan heb je met Rompslomp Premium de mogelijkheid om 3 administraties / boekhoudingen bij te houden.

Uren & Ritten

Jouw uren bijhouden is heel eenvoudig met de urenregistratie die Rompslop heeft. Zo is er ook een timerfunctie die je kan gebruiken als je voor een klant aan het werk bent. Wil je jouw uren factureren? Dan kan je eenvoudig de uren die je geregistreerd hebt omzetten naar een factuur. Ook kan je jouw ritten registreren. Zo houd je eenvoudig bij hoeveel kilometer je hebt gereden voor je werk.

Al deze functionaliteiten zijn beschikbaar vanaf Rompslomp Plus.

Extra’s

Naast de functionaliteiten die worden geboden in facturen, offertes, uitgaven, boekhouden en uren & ritten zijn er ook nog vele extra functionaliteiten. Dit zijn de volgende functies:

 • Productbeheer [vanaf Rompslomp Pro]
 • Contactbeheer [vanaf Rompslomp Plus]
 • App voor andrioid en iOS [vanaf Rompslomp Gratis]
 • Onbeperkte online support [vanaf Rompslomp Gratis]
 • Extra gebruikers
  • Rompslomp Gratis heeft 1 gebruiker
  • Rompslomp Plus heeft de mogelijkheid tot 2 gebruikers
  • Vanaf Rompslomp Pro zijn het aantal gebruikers onbeperkt
 • Voorraadadministratie [vanaf Rompslomp Pro]
 • Vreemde valuta [vanaf Rompslomp Gratis]
 • Scan & Herken [vanaf Rompslomp Plus]
 • Koppelen met API [vanaf Rompslomp Plus]

Wat is de prijs van Rompslomp?

De prijzen van rompslomp kunnen enigszins wat variëren. Zo kent rompslomp 4 mogelijke abonnementsvormen: Gratis, Plus, Pro en Premium. Daarnaast kunnen er nog wat extra kosten bij komen. Dan is afhankelijk als je gebruik wil maken van bijvoorbeeld Scan & Herken of de automatische bankkoppeling. Er is al een blog geschreven over een compleet overzicht wat betreft de prijzen Rompslomp. Lees deze blog door als je wil weten wat je qua kosten kwijt bent.

Ga nu naar het Rompslomp prijzen overzicht.

Hoe werkt Rompslomp?

Om uit te leggen hoe Rompslomp werkt, beginnen we eerst met hoe te starten met Rompslomp. Daarna zullen we alle onderdelen behandelen die er mogelijk zijn binnen Rompslomp. Een proefaccount is gratis bij Rompslomp. Het is dus handig als jezelf ook eerst een account aanmaakt. Dan kan je gelijk meekijken in Rompslomp.

Rompslomp

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij Rompslomp

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met Rompslomp

Starten met Rompslomp

Eenmaal belandt op de website van Rompslomp geef je je mailadres in. Daarna vul je jouw bedrijf- en contact gegevens in en maak je een wachtwoord aan. Je krijgt vervolgens gelijk toegang tot Rompslomp. Ook krijg je nog een mail van Rompslomp zelf om je e-mail te activeren voor optimaal gebruik. Je kunt nu starten met Rompslomp en gebruik maken van in eerste instantie de 30 dagen proefperiode. De proefperiode heeft betrekking op het Rompslomp Pro abonnement.

Welkom bij Rompslomp

Dashboard

Het eerste wat je ziet als je inlogt bij Rompslomp zal het Dashboard zijn. Hier vind je gelijk de belangrijkste informatie van je onderneming terug. Hierbij moet je denken aan de laatste facturen die je hebt versturen. Ook jouw omzet, winst & verlies van de afgelopen periode zie je hier terug. En jouw balans (of wel bezittingen en schulden) worden gelijk getoond. Doordat je deze gegevens gelijk ziet, weet je hoe je er gelijk voor staat. Vanuit het Dashboard heb je ook de mogelijkheid om gelijk een factuur of uitgave aan te maken.

Dashboard Rompslomp

Facturen

Bij Facturen heb je een overzicht van al jouw facturen en kan je een nieuwe factuur aanmaken. Bij het overzicht zijn er diverse mogelijke statussen zichtbaar. Dit kunnen zijn: definitief, concept, nog niet betaald, dubieus of onbetaalbaar, verlopen, te veel betaald, geïmporteerd. Deze statussen kan je eenvoudig selecteren om een selectie te maken. Maar ook staat bij jouw aangemaakte facturen de belangrijkste status weergegeven.

Facturen overzicht Rompslomp

Het aanmaken van facturen voor je klanten kan ook vanuit hier. Je kiest eerst een contact of maakt eventueel een nieuw contact aan. Daarna vul je jou factuurregels in. Bij deze factuurregels geef je een omschrijving in, een stuksprijs exclusief btw, btw en totaal in. Deze velden zullen automatisch voor je bedragen uitrekenen. Ook kan je een kortingspercentage ingeven.

Om een factuur vast te leggen in een bepaalde periode geef je een factuurdatum en vervaldatum in. Andere eigenschappen die je in kan geven zijn Titel, introductie bovenaan factuur, Opmerking onderaan factuur, Betalingsreferentie en Omzet rekening.

Voor de betaling vul je de betalingsinformatie in, bijvoorbeeld: naar bank overmaken, reeds contant betaald, reeds per pin betaald. Is de factuur reeds betaald dan kan je bij betalingsstatus aangeven welke transactie het betreft of een nieuwe betaling aanleggen. Zie onderstaande afbeelding voor hetgeen zojuist benoemd.

Factuur maken in Rompslomp

Offertes

Net zoals bij Facturen heb je hier een soort gelijk overzicht, maar dan van jouw offertes. Je kan offertes inzien met een van de volgende statussen: goedgekeurd, afgekeurd, goedkeuring nodig en gefactureerd. Ook het aanmaken van een offerte gaat nagenoeg hetzelfde als bij een factuur. Je kiest eerst een bestaand contact of maakt eventueel een nieuw contact aan. Daarna vul je de offerteregels in en zo ook de offertedatum. Dan heb je nog de eigenschappen die je in kan vullen, dus de Titel, Introductie bovenaan offerte, Opmerking onderaan offerte. De meest handige optie is om je offerte ook digitaal te laten ondertekenen.

Offertes overzicht Rompslomp
Dit is het offerte overzicht bij Rompslomp.
Offerte maken in Rompslomp
Dit is hoe het scherm eruit ziet als je een offerte aanmaakt.

Uitgaven

Het overzicht bij uitgaven zal bestaan uit inkomende facturen en bonnetjes. Deze kunnen de status hebben: nog niet betaald, investeringen en teveel betaald. Ook kan je vanuit je schoenendoos uitgaven inboeken. Bij het aanmaken van een nieuwe uitgave begin je met het invoeren van uitgave regels. Daarna geef je de uitgavedatum aan en bepaal je de aftrekbaarheid. Dit doe je als bijvoorbeeld een bepaald gedeelte bijvoorbeeld voor privé gebruik is. Ook voeg je een contact toe die hoort bij de uitgave.

Tot slot vul je de eigenschappen en eventueel de betalingsstatus. Bij eigenschappen geef je aan wat de titel en factuurnummer is en welk bestand er bij hoort vanuit je schoenendoos. Heb je de factuur al betaald? Dan kan je bij betalingsstatus een betaling toevoegen.

Nieuwe uitgave in Rompslomp

Uren & Ritten

Bij Uren & Ritten, het spreekt voor zich, voer je jouw uren en ritten in. Ook heb je hier een duidelijk overzicht van wat je hebt ingevoerd qua uren en ritten. Deze weergave is per week. Vanuit hier kan je jouw uren en ritten ook weer bewerker. Aan de rechterkant is er een menu waar je jouw overzichten per maand, week of totaal kan laten weergeven. Dit is met name handig als je dit wilt gaan factureren. Het is namelijk mogelijk om vanuit dit overzicht gelijk een factuur aan te maken voor jouw uren en ritten.

Uren en Ritten in Rompslomp

Contacten

Al jouw contacten zijn hier terug te vinden, dit kunnen klanten of leveranciers zijn. Je kan dan ook selectie maken in deze weergave tussen klanten en leveranciers. Je ziet de naam en adresgegevens staan plus ook nog de niet betaalde facturen. Per contact kan je eenvoudig de facturen inzien. Door ze vanuit hier te bekijken.

Contacten in Rompslomp

Bij het aanmaken van het contact geef je aan of het een bedrijf of particulier betreft en wat het type is: klant of leveranciers. Verder vul je gegevens in zoals naam, NAW, telefoon, KVK, enzovoorts. Onderstaande afbeeldingen illustreren dit het beste.

Nieuw contact

Schoenendoos

De schoenendoos daar kan jij je bonnetjes verwerken. Dit doe je door een foto te maken en vervolgens op te slaan als PDF. Daarna kan je deze hier eenvoudig uploaden. Voor facturen is het makkelijkste om deze te mailen naar een speciaal Rompslomp e-mailadres. Dit e-mailadres zorgt ervoor dat de facturen in jouw schoenendoos terecht komen.

Een tip wat het makkelijkste is voor bonnetjes is gebruik maken van de Rompslomp App. Op deze manier kan je eenvoudig foto’s maken en uploaden. Het is ook mogelijk Dropbox account met Rompslomp te koppelen.

Nadat jouw facturen en bonnetjes in de schoenendoos staan kunnen ze gescand en herkend worden. Hierdoor worden gelijk de belangrijkste gegevens van je uitgaven gevuld en wordt er een boekingsvoorstel gedaan.

Rompslomp Schoenendoos

Betalingen

Bij betalingen houd je jouw kas en bankrekeningen bij. Zit je bij een payment service provider? Dan is het handig om ook hier een bank voor aan te leggen. Voor banken kan je een automatische bankkoppeling instellen. Jouw bankafschriften en transacties worden dan automatisch bij de bank opgehaald. Ook is het mogelijk om een MT940 of XLSX bestand te downloaden.

Het invoeren van een nieuwe betaling handmatig is ook mogelijk. Houd je een kas bij dan kan dit handig zijn. Daar is immers geen koppeling voor.

Rompslomp Betalingen

Boekhouding

De boekhouding bestaat uit diverse overzichten zoals: Balans, Winst & Verlies, Boekingen, Investeringen, Voorraadlijst en Mutaties. Deze overzichten worden eenvoudig en duidelijk weergegeven. Bij investeringen zie je een overzicht van je investeringen, maar hier kan je ook investeringen toevoegen. Ongeveer hetzelfde geld voor de voorraadlijst. Hier zie je ten eerste een overzicht van je voorraad, maar ook kan je hier voorraad toevoegen en afboeken.

Voor meer informatie over al deze overzichten en schermen kan je de hulp-functie van Rompslomp raadplegen.

Rompslomp Boekhouding

Btw

Bij Btw vind je een overzichtelijke btw-aangifte terug. Alle rubrieken van de btw-aangifte zijn hier terug te vinden. Ook kan je gelijk zien hoe je er tot nu toe voor staat. Als de periode is afgelopen, dan kan je dit overzicht er bij pakken om je gegevens in te vullen bij de belastingdienst. Heb je vragen over de btw-aangifte dan is er in de support veel informatie terug te vinden. Deze informatie kan jou helpen om de btw-aangifte zelf uit te voeren.

Rompslomp Btw

Producten & Voorraad

Hier heb je een overzicht van al jouw producten en eventuele voorraadaantallen. Je ziet in het overzicht gelijk de code, naam van het product, voorraad, verkochte aantallen, categorie en bedrag. Vanuit hier kan je ook nieuwe producten aanmaken.

Rompslomp Producten en Voorraad

Periodieke facturen

Met periodieke facturen kan je automatisch elke maand, kwartaal of jaar een factuur sturen naar jouw klant. Handig als je abonnementen of contracten in rekening kan brengen. Heb je een incassocontract van de bank? Dan kan je ook elke maand een automatische incasso draaien.

Deze functionaliteit is pas mogelijk vanaf Rompslomp Premium. Om deze reden zal er niet verder op ingegaan worden. Rompslomp Premium is het meest uitgebreide pakket en daarmee ook het duurste qua aanschaf. Het is wellicht voordeliger om eerst naar aan ander boekhoudprogramma te zoeken als je te maken hebt met veel periodieke facturen.

Gebruik je Rompslomp al volledig? Dan is het de moeite waard om af te wegen of je deze functionaliteit nodig hebt.

Boekhouder

Wil je toch steun van een boekhouder om je boekhouding bij te houden? Je kan in Rompslomp op zoek naar een Rompslomp boekhouder. Dit is vooral handig als jij toch te druk bent om je boekhouding helemaal zelf te doen. Het voordeel van deze functie is dat de boekhouder Rompslomp kent en weet hoe het werkt. In eerste instantie wordt er een vrijblijvende offerte aangevraagd bij boekhouders, accountants en belastingadviseurs die Rompslomp kennen. Uiteindelijk kan je genieten van de voordelen zoals samenwerken in rompslomp, aangiftes en controles worden voor je gedaan en andere boekhoudkundige vragen.

Berichten

Hier zie je een overzicht van berichten die je hebt verstuurd vanuit Rompslomp. Dit kunnen dus offertes en facturen zijn. Je ziet op welke datum je het bericht hebt verstuurd, naar welk mailadres het is toegestuurd en wat het onderwerpt betreft. Wil je meer specifiek informatie over de verzonden mail, dan kan je deze open klikken. Je ziet dan onder andere aan wie de mail is gericht en wie er is meegenomen in CC. Ook zie je de email tekst die je hebt opgemaakt en de bijlagen die bij de mail horen.

Instellingen

Dit menu kent de volgende onderdelen: Bedrijf, Boekhouding, Betalingsgegevens, Lay-out, E-mail, Projecten, iDEAL, Bankkoppelingen, Toegang geven, Exporteren, API, Scan & Herken en verwijderen en leegmaken. Hieronder zullen we verder deze onderdelen kort toelichten of wel samenvatten.

Bedrijf

Bij Instellingen is het belangrijk om zoveel mogelijke settings goed te zetten. Allereerst heb je te maken met je eigen bedrijfsgegevens, dit zijn de volgende gegevens:

 • Bedrijfsnaam
 • Eigenaar/contactpersoon
 • Adres, Postcode Plaats
 • Telefoonnummer
 • Land
 • E-mailadres & website
 • KVK-nummer
 • Type bedrijf
 • Bedrijfstak

Boekhouding

Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld kan je bij boekhouding verder gaan met het invullen van gegevens relevant aan jouw boekhouding. Dit is eerst de datum bepalen wanneer je gaat starten met je boekhouding en in welke maand jouw boekjaar start. Ook geef je hier aan hoe vaak je btw-aangifte doet, dit kan maandelijks, per kwartaal of jaarlijks zijn. Bij Rompslomp staat standaard het factuurstelsel ingesteld, maar dat kan je hier wijzigen naar kasstelsel indien dat nodig is.

Wil je jouw nummerreeksen wijzigen? Dan doe je dat ook hier. Zo kan je de nummering aanpassen voor:

 • Facturen
 • Offertes
 • Klanten
 • Leveranciers
 • Producten

Dan is het nog mogelijk om een voorkeur in te stellen voor je standaard omzet rekening en standaard btw-tarief. Zo wordt dit gelijk voorgesteld voor jouw offertes en facturen. Wil je gebruik maken van een aangepast btw-tarief, dan kan je deze hier ook beheren en eventueel toevoegen.

Tot slot is er nog de mogelijkheid om je boekhouding op slot te zetten. Dit doe je bijvoorbeeld zodra een boekjaar is afgesloten. Je vult dan een datum in tot wanneer de boekhouding op slot dient te staan. Tot en met deze datum kan je dan geen boekingen meer invoeren.

Betalingsgegevens

Hier vul je de gegevens in die op jouw eigen facturen worden getoond:

 • Rekeningnummer (IBAN)
 • BIC code
 • Tenaamstelling
 • Standaard betalingstermijn in dagen
 • Btw-nummer
 • KVK-nummer

Lay-out

Hier doe je jouw aanpassen voor op je lay-out. Ook is het mogelijk om meerdere lay-outs toe te voegen. Dit is bijvoorbeeld handig als je meerdere handelsnamen en logo’s hebt.

E-mail

Het instellen van een standaard afzender van jouw mails uit Rompslomp is hier mogelijk. En ook het instellen van een standaard cc- en bcc-adres doe je hier. Verder zijn er instellingen voor een eigen SMTP en aangepaste e-mail templates. Tot slot kan je nog bepalen wanneer je een notificatie per mail krijgt. Bijvoorbeeld bij het niet afleveren van een mail, als een offerte getekend is, als er een betaling is gedaan.

Projecten

Jouw uren wil je op een project registeren? Dan is dit de plek om een project aan te maken. Het aanmaken van een project is heel eenvoudig. Je kiest een naam voor het project en daarna het contact dat bij dit project hoort. Vervolgens kan je dit project gebruiken bij jouw uren boekingen.

iDEAL

De samenwerking tussen Rompslomp en Mollie zorgt ervoor dat je iDEAL betalingen te doen. Hiervoor moet je eerst een Mollie account aanmaken. Deze kan je vervolgens Rompslomp koppelen. Er zijn wel kosten hieraan verbonden, deze kosten worden per transactie gerekend.

Bankkoppelingen

Het meest makkelijk is jouw bankrekening te koppelen aan Rompslomp. Zo worden jouw transacties op de bank automatisch gesynchroniseerd. Om dit te realiseren moet je de add-on bankrekeninginformatie activeren. Om de bankrekening te koppelen wordt er samengewerkt met Ponto. Het koppelen van de bankrekening moet Rompslomp kost €5 per maand. Er zijn geen extra kosten bij Ponto.

Toegang geven

Wil je jouw boekhouder of medewerker toegang geven tot je boekhouding? Dan doe je dat hier, door gebruikers aan te maken. Hiervoor geef je het mailadres van diegene in en daarna de geldigheid, toegangsniveau en rol. Doe personen die je toegang geeft kan je op ieder moment weer intrekken.

Exporteren

Het exporteren van je boekhouding is mogelijk, hiervoor zijn er 2 varianten:

 • Exporteren naar Excel
 • Exporteren naar Auditfile

API

Hier kan je de add-on API activeren. Dit doe je als je een API koppeling wilt realiseren. De API add-on kost €5 per maand.

Verwijderen / leegmaken

Wil je jouw boekhouding leegmaken dan doe je dat hier. Je kan alle facturen, offertes, uitgaves, betalingen, ect verwijderen. Kortom alle gegevens worden verwijderd en de volgnummers worden weer op 0 gezet. Dit kan handig zijn als je eerst Rompslomp hebt getest en alles weer op 0 wil gaan zetten. Ook kan je complete administraties verwijderen. Stel je hebt meer dan 1 administratie en er is en eentje niet meer van toepassing, dan kan je deze verwijderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Rompslomp

Nu we alles hebben doorlopen zetten we hier de meest voor de hand liggende voor- en nadelen van Rompslomp op een rijtje. Deze zijn tot stand gekomen door het gebruik van Rompslomp onder de loep te nemen. Na het benoemen van de voor- en nadelen zal de Rompslomp Review volgen. Eerst worden de voornaamste voordelen genoemd en daarna de nadelen.

Voordelen van Rompslomp

 • Facturen in UBL kunnen versturen.
 • Een eigen lay-out voor offertes en facturen.
 • Offertes en facturen per mail kunnen versturen.
 • Versturen van betalingsherinneringen.
 • Offertes online kunnen goedkeuren.
 • Betalingen via iDEAL laten verlopen.
 • Mogelijkheid tot het kunnen versturen van incasso's.
 • Duidelijke overzichten: Balans, Winst- en verlies, Debiteuren- en crediteurenoverzicht, Btw-aangifte.
 • Zeer gebruiksvriendelijk, makkelijk en snel te gebruiken.
 • Eenvoudig registreren van projecten, uren en ritten.

Nadelen van Rompslomp

 • Versturen van offertes en facturen per post niet mogelijk.
 • Incasso's en periodiek factureren alleen mogelijk met het Rompslomp Premium account
 • Bankkoppeling loopt via Ponto (extra maandelijkse kosten)
 • Btw-aangifte kan niet elektronisch, wel een duidelijk overzicht.
 • Support voornamelijk via mail en kan verbeterd worden. Veel informatie wel te vinden in help-centrum.
 • Grootboekmutatiekaart en proef- en saldibalans niet aanwezig.

Rompslomp review

Het boekhoudprogramma Rompslomp is prima geschikt voor zelfstandige ondernemers. Daarmee bedoelen we ZZP’ers, eenmanszaken en freelancers. De drie grootste pluspunten van Rompslomp vind ik:

 • De gebruiksvriendelijkheid van het boekhoudprogramma
 • Super eenvoudige urenregistratie en kilometerregistratie
 • De digitale schoenendoos om bonnetjes in te bewaren

Ook is Rompslomp ideaal als je nog nauwelijks kennis hebt van boekhouden. Je wordt binnen het boekhoudprogramma enorm geholpen om alles goed te doen en dit zo eenvoudig mogelijk. Ideaal voor jou om eens een eerste stap naar zelf boekhouden te zetten. Rompslomp heeft een support sectie waarin veelgestelde vragen worden beantwoordt. Staat jouw vraag er niet tussen dan kan je deze naar hun mailen. Er is geen mogelijkheid tot telefonische support en dat wordt wel eens als nadeel ervaren.

De prijs voor Rompslomp is prima, een prima concurrerende prijs. Je kan gratis instappen en de abonnementen die daarop volgen kosten maandelijks niet al te veel. Wel het Premium abonnement is wat aan de hoge kant als je dit alleen afneemt voor periodieke facturatie. Daarentegen heb je wel weer toegang tot 3 boekhoudingen. Maar de vraag is of je dat nodig hebt.

Rompslomp Review
Rompslomp Review

Beoordeling door F. de Haan,

04 sep 2020
4

Uit deze geschreven Rompslomp Review kom ik tot een sterrenbeoordeling van 4 sterren. Het is een goed en eenvoudig boekhoudprogramma waar je gelijk mee aan de slag kan. Hiervoor heb je geen boekhoudkennis nodig en zo is het voor iedereen toegankelijk. Voor een eerlijke prijs kan jij dan ook snel je boekhouding gaat opzetten en starten.

Deze Rompslomp Review is tot stand gekomen, rekeninghoudend met onderstaande punten:

 • Eerst is gekeken voor welke doelgroep deze review geschreven dient te worden.
 • De mogelijke functionaliteiten door te nemen.
 • De prijs en abonnementsvormen te bekijken in verhouding met de functionaliteiten.
 • Een afweging te maken van alle voor- en nadelen.

Nu starten met Rompslomp

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je weten of Rompslomp ook daadwerkelijk iets voor jou is? Maak dan eens een proefaccount aan bij MoneyMonk. Dit is de beste manier om erachter te komen of Rompslomp ook bij jou past. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen beschikbaar. Heb je vragen over Rompslomp of deze Rompslomp Review, stel ze gerust.

Rompslomp

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij Rompslomp

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met Rompslomp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close