MyFinance Review: Iets voor jou?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Sta jij op het punt om aan de slag te gaan met MyFinance? Je kan hier eerst een proefabonnement opnemen om te kijken of het iets is voor jou. Daarnaast biedt deze review jou hopelijk ook de juiste informatie om een keuze te maken. Om te kijken wat MyFinance te bieden heeft gaan we eerst kijken welke functionaliteiten het heeft. Daarna dieper in op de daadwerkelijke werking. Zo krijgen we inzicht in de voor- en nadelen en kunnen we de bevindingen met jou delen.

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij MyFinance

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met MyFinance

Inhoudsopgave

Is MyFinance voor jou geschikt?

MyFinance is een online boekhoudprogramma en in eerste instantie gericht op ZZP’ers. Je kan hiermee zelf je boekhouding mee gaan bijhouden. Maar vind je het toch spannend om zelf te gaan boekhouden? Dan heeft MyFinance ook een hybride-model. Dit model houdt in dat je gaat samenwerken met je boekhouder of accountant. Hiermee heeft MyFinance dus ook boekhouders en accountants zich tot doelgroep geroepen.

Bij MyFinance krijg je inzicht in de kosten en opbrengsten van jouw onderneming. Je kan volledig de boekhouden zelf doen en je hebt zo geen boekhouder meer nodig. Een samenwerkingsverband met je accountant of boekhouder zal zijn dat jij de administratie voert en de boekhouder of accountant houdt zich bezig met de fiscale aspecten. Denk bijvoorbeeld aan jij maakt de facturen en jouw boekhouder of accountant verricht de belastingaangifte. In beide gevallen bespaar je op kosten, is er sprake van meer flexibiliteit en heb je uiteindelijk meer zekerheid in je boekhouding.

Samengevat MyFinance is geschikt voor:

 • De Starter of ZZP’er die volledig zijn boekhouding zelf wil gaan doen.
 • Betere samenwerkingsmogelijkheden met je accountant of boekhouder.

MyFinance heeft als doel boekhouden zo makkelijk mogelijk voor jou te maken.

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij MyFinance

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met MyFinance

Welke functionaliteiten zijn aanwezig in MyFinance?

MyFinance heeft niet echt een uitgebreide omschrijving van hun functionaliteiten. Uiteraard is hier wel informatie over te vinden op hun website. Ze benoemen dan welke functionaliteiten ze hebben. Alleen geven ze hier niet bij elk onderdeel een uitleg bij. Des te meer reden om het eens een keer uit te proberen. Later in “Hoe werkt MyFinance” zal je meer zien van de daadwerkelijke functionaliteiten die aanwezig zijn.

We zetten daarom de functionaliteiten kort op een rijtje, zoals wij ze hebben kunnen vinden op de website:

 • Het verwerken van een onbeperkt aantal banktransacties.
 • Mogelijkheid om online te factureren.
 • Gestandaardiseerde producten aanmaken.
 • Relaties bijhouden in een adresboek.
 • Het automatisch berekening van je btw.
 • Gratis extra gebruikers toevoegen, voor samenwerking met je boekhouder.
 • Rapportages zoals: winst- en verliesrekening en balans.
 • Uren kunnen registreren.
 • Riten kunnen registreren.
 • Mobiele app voor Apple, iPhone en Android.
 • Mogelijkheid tot het scannen van bonnetjes en facturen.

Wat is de prijs van MyFinance?

Met betrekking tot de prijs kent MyFinance 2 abonnementen: Compleet pakket en Online samenpakket. Daarnaast kennen ze ook een Overstap actie.

AbonnementPrijs
Compleet pakket€ 10,00 per maand, bij jaarlijkse betaling.
€ 13,50 per maand, bij betaling per kwartaal.
Online samenpakket€ 20 per maand
OverstapactieEenmalig € 45, maar dan wel in combinatie met een jaarabonnement.

Voordat je definitief met MyFinance aan de slag gaat, kan je eerst een gratis proefperiode starten.

Hoe werkt MyFinance

Zodra je overweegt om met MyFinance te starten hoef je alleen maar een e-mailadres achter te laten. Daarna wordt er een mail toegestuurd om je account te activeren en krijg je een wachtwoord. Bij het eerste keer inloggen krijg je gelijk de mogelijkheid om via de wizard van MyFinance jouw administratie instellingen gelijk goed te zetten. Dit is super handig want zo ga je veel sneller aan de slag met jouw boekhouding. Je moet hierbij denken aan gegevens over je bedrijf, administratie instellingen, btw-codes en beginbalans. Ga naar de wizard, want je hebt maar één keer de kans om dit te doen. De wizard zal zich niet nog eens een keer tonen als je op direct starten klikt.

Met behulp van de Wizard van Finance ga je ook jouw beginbalans invoeren en andere boekhoudkundige instellingen.

Wizard van Myfinance

Om een verdere toelichting te geven gaan we in op de menu’s die MyFinance biedt. Dit zijn onder andere: Dashboard, Relaties, Verkoop, Inkoop, Offertes, Importeren afschriften, BTW Aangifte, Rapportages, TimeSheet, Ritten, Administraties en Gedetailleerd.

Dashboard

Het Dashboard van MyFinance betreft een overzicht van kosten en opbrengsten. Hier kan je ook in één oogopslag zien hoeveel geld je op de bank en kas hebt staan. Onderstaande afbeelding illustreert hoe het Dashboard van MyFinance eruit ziet. Zoals je kan zien kan je ook gelijk doorklikken naar:

 • Importeren afschriften
 • Bankboeking invoeren
 • Spaarrekening invoeren
 • Kasboeking invoeren

Op het dashboard kan je ook volledig inzicht krijgen in je openstaande facturen en inkopen. Tevens gelijk een nieuwe factuur of inkoopfactuur toevoegen

Dashboard van MyFinance

Relaties

Een overzicht van al je relaties vind je hier terug. Zo zien je in een overzicht de naam van de relatie, contactpersoon en of het een klant of leverancier betreft. Bij het toevoegen van een nieuw adres kan je zoeken op het KvK nummer om automatisch gegevens op te halen. Verder kan je aanvullend nog gegevens invullen zoals email contact en standaard grootboek.

Relaties van MyFinance

Verkoop

Bij verkoop zie je een lijstoverzicht van al je gemaakte facturen. In deze lijst zie dat als volgt weergegeven: Nummer, Periode, Relatie, Omschrijving, Bedrag. Mocht je hier een hele lange lijst hebben dan is er de mogelijkheid om een filter aan te leggen of te zoeken door middel van de zoekfunctie.

Het aanmaken van een nieuwe factuur werkt ook eenvoudig. Je geeft aan welke relatie het betreft, wat de factuurdatum is, de betalingstermijn en een algemene omschrijving. Na het invullen van deze gegevens vul je de factuurregels. Bij deze factuurregels kan je een product invoeren of een losse omschrijving. Je kan trouwens facturen opmaken in het Nederlands en in het Engels.

Om aanpassingen te verrichten over hoe de factuur eruit ziet, ga je naar lay-out factuur. Hier kan je allerlei instellingen zetten zoals: logo, lettertype, kleur en uitlijning. Naast de layout factuur is er ook nog de email layout. Hier bepaal je de instellingen over hoe je de factuur wilt e-mailen, zoals:

 • Afzender
 • Onderwerp
 • Reply-To velden
 • Kopie naar email adres
 • Standaard e-mail tekst
 • Standaard bijlage

Op je factuur kan je producten zetten die je hebt verkocht. Om dit te vereenvoudigen kan je bij Verkoop ook standaard producten aanmaken. Hierdoor heb je gelijk ook een overzicht wat jouw standaard producten zijn.

Verkoop van MyFinance

Inkoop

Net zoals bij verkoop heb je bij inkoop ook een lijstweergave, maar dan van al je inkopen. De weergave dan deze lijst ziet er hetzelfde uit als bij verkopen. Het maken van een nieuwe inkoop is ook bijna identiek dan aan het maken van een verkoopfactuur. Je begint met het vermelding van de datum op de inkoopfactuur. Je geeft een betalingstermijn, relatie en factuurnummer in. Daarna begin je met het vullen van de factuurregels.

Eenvoudig kan je de PDF-factuur toevoegen aan je inkoop. Deze kan je er naar toe slepen of vanuit hier selecteren om toe te voegen.

Inkoop van MyFinance

Offertes

Offertes werkt echt exact hetzelfde als Verkoop. Alleen zie je dan uiteraard de instellingen voor offertes staan. Verder zijn dezelfde instellingen aanwezig zoals je ze ook hebt gezien bij Verkoop. Hieronder is dat op de afbeeldingen ook te zien. Het voordeel van het aanmaken van een offerte is, dat je deze gelijk door kan zetten naar een factuur. Op deze manier hoef je niet eerst een factuur aan te maken. Zo bespaar je wat tijd in het maken van de factuur.

Offertes van MyFinance

Importeren afschriften

Uiteindelijk moet je natuurlijk ook je bankafschriften verwerken in je boekhouding. In MyFinance kan je hiervoor jouw bankafschriften importeren. Dit doe je door simpelweg het bankbestand bij jouw bank te downloaden. Dit mag een CAMT.053 bestand zijn, maar ook een MT940 bestand is geschikt. Jouw mutaties worden dan automatisch in de juiste periode geboekt.

Ook heb je hier de mogelijkheid om een overzicht en jouw boekingen te bekijken. En kan je ook zelf een nieuwe losse boeking aanmaken.

Voor het afletteren van je verkoop en inkoop kan je het beste jouw dashboard raadplegen. Vanuit hier kan je van je openstaande inkopen en verkopen kiezen voor de banktransactie die daar bij hoort. Het is misschien even zoeken, omdat ik ook niet verwacht had dat dit de plek zou zijn. Door het afletteren komt de factuur op betaald te staan en is het gekoppeld aan de juiste transactie. Voor de andere transacties waar geen inkoop of verkoop aan zijn te koppelen. Ga je naar Openstaande Bank en Kas boekingen (ook vanuit het Dashboard). Na het openen van deze boeking kies je vervolgens de juiste grootboekrekening.

Er is geen volledige automatische bankkoppeling aanwezig en de facturen zul je altijd handmatig moeten afletteren.

Importeren afschriften van Myfinance

BTW Aangifte

Hier heb je een overzicht van de btw-aangiftes die je hebt gedaan en maak je ook nieuwe btw-aangiftes aan. Dit werkt vrij eenvoudig, voor het aanmaken van een nieuwe btw-aangifte selecteer je de juiste periode. Daarna wordt automatisch het overzicht over deze periode berekend. Het betreft enkel een overzicht, want de daadwerkelijke aangifte doe je door in te loggen bij de belastingdienst. Je hoeft dan alleen nog maar de cijfers over te nemen vanuit MyFinance.

BTW aangifte van Myfinance

Rapportages

Voor een overzicht van je Balans en Winst & Verlies ga je naar Rapportages. Maar ook heb je hier inzicht in je Debiteuren en Crediteuren. Zo kan je simpel zien welke facturen je nog open hebt staan en of deze verlopen zijn. Ook heb je nog een overzicht van je Producten die je verkocht hebt. Je ziet dan welke producten er zijn verkocht en hoeveel. Op deze manier zie je welke producten voor jou het meeste omzet opleveren.

Per grootboek kan je ook een overzicht opvragen en heb je tevens de mogelijkheid om een Auditfile te exporteren.

Rapportages van Myfinance

Timesheet en Ritten

Timesheet en ritten deze twee worden tegelijk behandeld, want ze zijn nagenoeg hetzelfde qua werking. Bij Timesheet kan je jouw werktijden invoeren en bij ritten uiteraard jou gemaakte ritten. Voordat je dat doet kies je eerst een periode.

Daarna vul je gouw gegevens in. Onderstaande afbeelding eerst van de Timesheet en daarna wordt die van de Ritten getoond.

Timesheet van Myfinance
Ritten van MyFinance

Administraties

Hier zie je de instellingen van je administratie. Deze worden getoond als Uw gegevens, Opties, BTW-codes en Gebruikers. Bij Uw gegevens kan je jouw bedrijfsgegevens invullen of deze laten ophalen bij de KvK.

Dan heb je bij opties de mogelijkheid om je begin boekjaar te bepalen en de BTW periode aan te passen. Ook kan je aangeven of je te maken hebt met een verlengd boekjaar.

Bij BTW codes zijn de standaard codes al aangevinkt. Maar heb je te maken met andere btw rubrieken? Dan kan je hier aangeven welke dat zijn. Op deze manier kan je ze dan gebruiken bij je inkopen en verkopen.

Wil je jouw boekhouder laten meekijken of bijvoorbeeld een medewerker toevoegen aan MyFinance? Dan doe je dat bij gebruikers. Je hoeft alleen maar het e-mailadres van diegene in te vullen.

Gedetailleerd

Bij gedetailleerd heb je inzicht in wat extra zaken van je boekhouding. Zo zie je jouw bank, spaarrekening en kas nog een keer. Deze zijn ook te benaderen via het Dashboard van MyFinance. Nieuw functionaliteiten zijn hier:

 • Memoriaal
 • Digitaal archief
 • Grootboeken
 • Afgeletterd
 • Afschrijvingen

Bij Memoriaal kan je al jouw boekingen maken die betrekking hebben tot het memoriaal. Ook kan je zoeken en filteren op de huidige memoriaalboekingen die je hebt gemaakt.

Bij het Digitaal Archief kan je mappen aanmaken om hierin vervolgens PDF bestanden te uploaden. Door een juiste benaming aan de folder te geven houd je structuur. En je bestanden staan veilig in de Cloud.

Inzicht in je grootboekrekening of een nieuwe grootboekrekening willen toevoegen? Dan ga je naar grootboeken. Hier staat alles al gesorteerd in de juiste rubrieken en voor het aanmaken geef je een code en naam van de rekening in.

Alle transacties die je hebt afgeletterd vind je ook onder gedetailleerd terug. Je kan vanuit hier een overzicht zien van alles wat je hebt afgeletterd en eventueel de aflettering terugdraaien als het een fout blijkt te zijn.

Voor je afschrijvingen ben je hier ook op de juiste plek. Ook hier heb je in eerste instantie een overzicht van je lopende afschrijvingen. Simpel maak je een nieuwe afschrijving aan. Dit doe je daar aan te geven wat het betreft en welk bedrag er bij hoort. Vervolgens geef je een grootboekrekening in die wordt gebruikt voor de afschrijvingskosten. Bepaal je de afschrijvingstermijn en de restwaarde.

Gedetailleerd van MyFinance

Wat zijn de voor- en nadelen van MyFinance

Dan is het nu tijd om de voor- en nadelen van MyFinance te benoemen. Doordat er eerst is gekeken naar de mogelijkheden. Daarna de werking ervan uitgeprobeerd is het een stuk eenvoudiger om deze naast elkaar te zetten. Eerst zullen de voordelen benoemd worden en daarna worden de nadelen belicht.

Voordelen van MyFinance

 • Eenvoudige wizard om je bedrijfsgegevens en belangrijkste inrichtingen goed te zetten.
 • Geschikt voor ZZP'ers, parttime ondernemers en management bv's.
 • Werkt eenvoudig en gemakkelijk als je net begint.
 • Er is een goede support- en help pagina om je op weg te helpen.
 • Er is een speciaal 'online samen pakket' om beter geadviseerd te kunnen worden.
 • Je kan uren en ritten registreren.
 • Er is een KVK-koppeling aanwezig.
 • Veel overzichten, rapporten en dashboard. Tevens mogelijk om naar Exel te exporteren.
 • Er is een mobiele app om in verder te werken.
 • MyFinance is een goedkoop boekhoudprogramma.

Nadelen van MyFinance

 • Te eenvoudig en teveel beperkingen voor grotere ondernemingen.
 • Klant heeft geen mogelijkheden om een betaling online te verrichten.
 • UBL-Facturatie is niet aanwezig.
 • Het versturen en opstellen van periodieke facturen is niet mogelijk.
 • Je hebt geen mogelijkheid om herinneringen en incasso's te versturen.
 • Je kan geen registraties maken op projecten, voor bijvoorbeeld uren, ritten en kosten.
 • Er is geen volledige automatische bankkoppeling met boekingsvoorstellen.
 • MyFinance kan de btw-aangifte niet digitaal versturen.
 • Er is geen herkenfunctie voor bonnetjes en facturen. Uploaden kan wel.
 • Mogelijkheden mobiele app wat beperkt.
 • Betalingen exporteren naar je bank is niet mogelijk.
 • Er is geen overzicht van je ICP aangifte.
 • Offertes kunnen niet online ondertekent worden.

MyFinance Review

Verwacht niet teveel van MyFinance, dat is het belangrijkste in deze MyFinance Review. Het is absoluut geen slecht boekhoudprogramma, want je kan er zeker je boekhouding mee onderhouden. Daarentegen zijn er toch wel wat beperkingen. Als je maar van te voren op de hoogte bent van deze beperkingen, dan ben je achteraf in ieder geval niet teleurgesteld. Maar waarom dan MyFinance nemen voor je boekhouding? Dat zit hem met name in:

 • Het gebruiksgemak, je bent supersnel op weg en je kan aan de slag.
 • ZZP’ers en kleine ondernemingen hebben voldoende aan al deze functionaliteiten.
 • Qua prijs is het zeker geschikt als je een klein budget hebt.

Zoals te zien zijn er behoorlijk wat nadelen te benoemen bij MyFinance. Deze nadelen hebben vooral betrekking op het tekort schieten in functionaliteiten. En ook qua digitaliseren zijn er weinig mogelijkheden. Je ziet dat andere boekhoudprogramma’s dit vaak beter hebben. Je betaalt dan vaak ook wat meer voor het boekhoudprogramma. Dus dit is eigenlijk de afweging die je moet maken. Uiteindelijk als je er eenmaal mee werkt zijn de gebruikers vaak tevreden over wat ze te bieden krijgen.

MyFinance Review
MyFinance Review

Beoordeling door F. de Haan,

13 sep 2020
3

De score voor de MyFinance Review komt uit op 3 sterren. Een hogere beoordeling kunnen ze wat mij betreft halen als ze op het gebied van functionaliteiten en digitaliseren meer te bieden hebben. Het is ook niet lager dan de sterren, want qua prijs zijn ze zeker één van de goedkoopste. En om vanwege de prijs een hogere score te geven is wat mij betreft te simpel.

Zoals al eerder gezegd je bent met MyFinance snel gestart. Eenmaal aangemeld, dan kan je direct inloggen om te starten. Het is dus zeker de moeite waard om eens te kijken of het bij jou past. Je hebt in ieder geval een gratis proefperiode. En mocht blijken dat het niet geschikt is, kan je altijd verder zoeken.

De MyFinance Review is uitgekomen op drie sterren, door met name de volgende punten te belichten:

 • Wie is de doelgroep van MyFinance?
 • Welke functionaliteiten en wat is de werking hiervan?
 • De verhouding tussen de mogelijkheden en de prijs van MyFinance.
 • Rekening houdend met alle voor- en nadelen van MyFinance.

Nu aan de slag met MyFinance

Ga nu aan de slag met MyFinance om te ontdekken of dit een geschikt boekhoudprogramma voor jou is. Mocht dit voor jou werken na alle tevredenheid, dan zit je zeker bij één van de goedkoopste online boekhoudprogramma’s.

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij MyFinance

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met MyFinance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close