Je bent waarschijnlijk op deze pagina terecht gekomen omdat je e-Boekhouden wil gaan opzeggen. Ten gevolge van uiteenlopende reden. Want wellicht ben je niet tevreden over de geboden functionaliteit. Bovendien kan het zo zijn dat de functionaliteit bij e-Boekhouden niet eens aanwezig is. Anderzijds misschien vind je het simpelweg te duur. En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken. In ieder geval is het altijd eerst goed om even stil te staan bij wat er allemaal bij komt kijken.
Wil je gelijk op zoek naar een ander boekhoudprogramma? Ga nu naar de vergelijkingspagina over boekhoudprogramma’s.
Hoe zeg je e-Boekhouden op?
Bij e-Boekhouden wordt een opzegtermijn van 1 maand gehanteerd. Jouw abonnement opzeggen bij e-Boekhouden? Dat doe je door een mail te sturen naar de klantenservice. Daaropvolgend zal je een bevestiging per mail terugkrijgen.
Heb je een proefabonnement of een startersaccount bij e-Boekhouden? Dan kan je rustig afwachten, want deze wordt niet automatisch verlengd. Het zal automatisch komen te vervallen als deze periode verlopen is.
Wil je e-Boekhouden echt opzeggen?
Wellicht kan je beter eerst contact opnemen met e-Boekhouden of zijn er functionaliteiten mogelijk waar jij nog niet van op de hoogte bent. Je kan ook de blogbericht op deze pagina eens bekijken. Wellicht staat er wat waardevols in.
Wil je naast deze blogberichten nog meer weten of iets anders? Stel dan een vraag via het contactformulier.
Waar moet je op letten bij het opzeggen bij e-Boekhouden?
Voordat we hier verder gaan is er een algemene regel van de belastingdienst dat je een bewaarplicht hebt. Normaal gesproken is dat 7 jaar, maar in bepaalde situaties kan hier van afgeweken worden. Het beste kan je even de website van de belastingdienst raadplegen.
Om te beginnen exporteer je zoveel mogelijk gegevens uit jouw boekhouding. Maar voordat je hieraan begint stel je een datum vast tot en met waar jouw boekhouding volledig is bijgewerkt. Dit maakt het overstappen naar een nieuw boekhoudprogramma veel gemakkelijker.
Exporteer jouw gegevens
Zoals reeds eerder aangegeven al exporteer zoveel mogelijk gegevens uit e-Boekhouden. Ook al denk je dat het nu niet van toepassing is. Misschien is dit later wel het geval. Gegevens waar je aan moet denken zijn:
- Balans
- Winst & Verlies
- Grootboek
- Digitaal Archief
- Relaties
- Uren
- Grootboekrekeningen
- XML Auditfile
- Mutaties
- Artikelen
Het belangrijkste is wellicht de XML-Auditfile. Dit vraagt namelijk de belastingdienst op als ze jouw boekhouding willen controleren. Daarnaast is het slim om zoveel mogelijk gegevens te exporteren die je vervolgens weer kan importen in jouw nieuwe boekhoudprogramma.
Bij het exporteren zijn er diverse bestandsextensies mogelijk. Je kan ze voor de zekerheid natuurlijk allemaal toepassing. Maar zorg ervoor dat je wel de bestandsextensie kiest waar je vervolgens mee verder kan gaan.
Hierbij een tip: Zie je geen mogelijkheid tot exporteren? Maar het betreft wel een tabelweergave in e-Boekhouden. Dan kan je deze kopiëren en vervolgens plakken in Excel.
Checklist om toe te passen
Als het hieronder van jou ook allemaal vinkjes zijn dan is het overstappen naar een boekhoudprogramma goed te doen:
- Alle gegevens die ik heb geëxporteerd kunnen geïmporteerd worden in mijn nieuwe boekhoudprogramma.
- Het kost tijd, zorg ervoor dat je voor jezelf hier echt tijd voor gaat inplannen.
- Kan ik functioneel nog hetzelfde dan in mijn vorige pakket?
- Doe je ook voorraad bijhouden, uren registreren, enzovoorts. Bekijk of je dit kan overzetten.
- In jouw nieuwe boekhoudprogramma kan je gelijk factureren. Zorg dat je dit zo snel mogelijk voor elkaar krijgt. Inkomsten binnen krijgen is immers het allerbelangrijkste.
- Je kan nog steeds goed samenwerken met je accountant of boekhouder.
- Elk boekhoudprogramma werkt net iets anders, zoek voor jezelf uit of een cursus neemt.
Dan nog even een ander puntje. Zeg pas jouw oude boekhoudprogramma op als je helemaal tevreden bent over jouw nieuwe boekhoudprogramma. Probeer de tijd hier tussen natuurlijk ook zo kort mogelijk te houden.
Maar aan de andere kant je zult ongetwijfeld ergens tegen aanlopen, maar probeer dan direct concrete actie te ondernemen. Niks is zo vervelend dan het niet verder kunnen werken met jouw boekhouding.
Het zoeken naar een nieuw boekhoudprogramma
Okay, e-Boekhouden echt opzeggen? Dan is het goed om je allereerst goed te laten adviseren. Daarnaast bekijk de mogelijkheden van je nieuwe boekhoudprogramma. Heb je uiteindelijk nog enkele vragen stel ze gerust hieronder of stuur een mail via het contactformulier. Hieronder kan je alvast enkele boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken.
Meer blogs over e-Boekhouden

e-Boekhouden vs Rompslomp
Twijfel jij tussen e-Boekhouden en Rompslomp? Lees dan deze blog, wij lichten de verschillen toe. Zo kan jij de beste keuze maken.

e-boekhouden vs MoneyMonk
Twijfel jij tussen e-Boekhouden en MoneyMonk? Lees dan deze blog, wij lichten de verschillen toe. Zo kan jij de beste keuze maken.

e-Boekhouden vs Visma eAccounting
Twijfel jij tussen e-Boekhouden en Visma eAccounting? Lees dan deze blog over e-Boekhouden vs Visma eAccounting. Wat zoek jij?

Alle overige koppelingen van e-Boekhouden
Er zijn al diverse koppelingen van e-Boekhouden besproken hier. Hier vind je de resterende terug. Lees nu alle overige koppelingen van e-Boekhouden.

Alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden
Op zoek naar een boekhoudprogramma dat kan koppelen met jouw Kassa? Lees hier meer over alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden.

e-Boekhouden handleiding en hulpmiddelen
Lees hier de e-Boekhouden handleiding. Hoe weet je de juiste informatie te vinden? De handleidingen zijn immers te vinden bij e-Boekhouden zelf.

Alle salarissoftware koppelingen van e-Boekhouden
Jouw salarissoftware koppelingen aan e-Boekhouden om tijd te besparen? Lees hier alle salarissoftware koppelingen van e-Boekhouden.

Alle CRM koppelingen van e-Boekhouden
Lees hier wat alle mogelijkheden zijn qua CRM koppelingen bij e-Boekhouden.

Alle urenregistratie koppelingen van e-Boekhouden
Welke koppelingen heeft e-Boekhouden om jouw uren goed bij te houden. Lees het hier.

e-Boekhouden Scan, Mail & Herken Review
Scannen, mailen en herkennen facturen. Bijna elk boekhoudprogramma heeft het. Lees hier de e-Boekhouden, Scan, Mail & Herken Review.

Alle rapportage koppelingen van e-Boekhouden
Lees hier welke rapportage koppelingen er zijn bij e-Boekhouden.

Alle PSP koppelingen van e-Boekhouden
In deze blog kom je meer te weten over alle PSP koppelingen van e-Boekhouden.

e-Boekhouden ervaringen: zijn ze betrouwbaar?
Wat zijn de e-Boekhouden ervaringen van anderen? Lees dan nu deze blog.

e-Boekhouden prijzen – overzicht
In deze blog lees je meer over de prijzen van e-Boekhouden.

e-Boekhouden 15 maanden gratis
Een startende ondernemer kan e-Boekhouden 15 maanden gratis gebruiken. Lees hier meer.

e-Boekhouden grootboekrekeningen
Ben jij ben benieuwd naar de e-Boekhouden grootboekrekeningen? Lees het hier.

Alle facturen koppelingen van e-Boekhouden
Alle facturen koppelingen van e-Boekhouden. Naar welke koppeling ben jij benieuwd?

e-Boekhouden App Review (4 sterren)
Naast de eerder uitgegeven uitgebreide review over e-Boekhouden. Hier een review over de e-Boekhouden app.

Wat is de goedkoopste bankkoppeling bij e-Boekhouden?
Zoek je de goedkoopste bankkoppeling bij e-Boekhouden? Dan is dit interessant voor jou.

Alle bankkoppelingen van e-Boekhouden
Lees hier het complete overzicht van alle bankkoppelingen van e-Boekhouden