Beste boekhoudprogramma voor ZZP

Gemiddelde leestijd: 32 minuten

In deze blog gaan we in op wat het beste boekhoudprogramma voor ZZP is. Vooraf moet ik wel zeggen dat het natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur betreft. Daarom leggen we uit wat we beoordelen en hoe we tot het beste boekhoudprogramma zijn gekomen. Uiteraard kunnen we niet alle boekhoudprogramma’s testen, want er zijn er simpelweg te veel. Wel kan ik benadrukken dat we wel op autoriteit hebben gelet. Interessant wordt het wellicht als je starter bent, want dan kan je misschien langer gratis gebruik maken van een boekhoudprogramma.

Om je tijd te besparen en mocht je niet het hele blog willen lezen verklappen we al wat het beste boekhoudprogramma is n.a.v. deze test.

Beste Boekhoudprogramma: e-Boekhouden

 1. Gebaseerd op de criteria die zijn gesteld in deze blog.
 2. Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers.
 3. Functionaliteiten zijn uitgebreid.
 4. Veel mogelijkheden om te koppelen met andere software programma’s.
 5. Veel goede ervaringen en reviews te vinden.
 6. Advies: Maak een gratis proefaccount en bekijk of e-Boekhouden bij jou past.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

Om een verdere onderbouwing hieraan te geven volgt nu eerst de inhoudsopgave.

Inhoudsopgave

Is deze blog geschikt voor jou?

Deze blog is geschreven voor de ZZP’er. Het kan zijn dat je al een tijdje een ondernemer bent of wellicht ben je een starter. Als starter is deze blog zeer geschikt het helpt jou om een juiste keuze te maken. En om in aanraking te komen met de elementen die horen bij het boekhouden. Ook al ben je een tijdje ondernemer en ben je op zoek naar een programma om zelf te gaan boekhouden. Dan is het lezen van deze blog ook zeker de moeite waard. Heb je al een boekhoudprogramma? Misschien ben je aan het heroverwegen welk boekhoudprogramma je wilt gaan nemen? Hopelijk is deze bijdrage dan ook geschikt voor jou.

Heb je vragen, schroom dan niet om je vragen te stellen aan ons. We vinden het belangrijk dat jij goed op weg geholpen word.

Welke boekhoudprogramma’s worden behandeld?

In deze blog worden de volgende 11 boekhoudprogramma’s onder de loep genomen:

Waarom deze selectie van boekhoudprogramma’s?

Er zijn teveel boekhoudprogramma’s in Nederland om ze allemaal te testen. De meest bekende kent iedereen wel, maar als je gaat zoeken dan zijn er nog veel meer boekhoudprogramma’s. Om een indicatie te geven een lijstje van 50 verschillende boekhoudprogramma’s is snel gemaakt. Dus de belangrijkste reden waarom er een selectie is toegepast is dat het testen van alle boekhoudprogramma’s één oneindige klus is.

Dan resteert nog de vraag waarom deze 11 boekhoudprogramma’s? We hebben eerst vastgesteld waar een boekhoudprogramma voor ZZP aan moet voldoen. Ten tweede bij deze boekhoudprogramma’s kan je bij mij in aanmerking komen voor één korting. Maar eerst waar moet een boekhoudprogramma voor ZZP aan voldoen?

Support en Service

Als je een vraag hebt dan wil je een beroep kunnen doen op het support- en serviceteam. Veel ZZP’ers hebben in het begin vragen. Het is daarom belangrijk dan ze vanaf het begin af aan al goed geholpen kunnen worden. Daarnaast is het fijn als er documentatie aanwezig is in de vorm van handleidingen of video’s. Zo kan je eenvoudiger zelf aan de slag. De kunst is om een ZZP’er zonder boekhoudervaring te kunnen laten slagen met zijn boekhoudprogramma. Als het Support & Service team dit voor elkaar weet te krijgen. Dan scoren ze hier een ruim voldoende.

Cruciale onderdelen en functies voor ZZP’ers

Alle geselecteerde boekhoudprogramma’s bevatten alle cruciale onderdelen voor ZZP’ers. Met andere woorden een boekhoudprogramma is pas een boekhoudprogramma als er niks ontbreekt. Functionaliteiten zoals inkoopfacturen, verkoopfacturen, memoriaal, btw-aangifte, ICP opgaaf, etc horen aanwezig te zijn. Anders is het in onze optiek geen boekhoudprogramma.

Verder zijn deze boekhoudprogramma’s gericht op ZZP’ers. Het moet dus makkelijk te gebruiken zijn voor ZZP’ers. MKB bedrijven stellen soms andere eisen aan een boekhoudprogramma. Deze boekhoudprogramma’s zijn daarom buiten beschouwing gelaten. Voor de ZZP’er zijn ze geen toegevoegde waarde.

Tijdbesparend

Heb je weleens je boekhouding in Excel gedaan? Op zich is daar niks mis mee. Zeker niet als je een kleine administratie hebt en jij je er prima mee kan redden. Maar met Excel ben je vaak wel langer bezig. Een boekhoudprogramma moet je een tijdsbesparing opleveren. En dat niet alleen… Het moet ervoor zorgen dat je eigenlijk helemaal niet zo lang met je administratie bezig bent. Dit doe je door jouw boekhouding te automatiseren.

Eerlijke prijzen

Je wilt van te voren weten waar je aan toe bent. Bij de selectie van deze boekhoudprogramma’s weet je van te voren wat het gaat kosten. Ze vermelden dit transparant op hun website. Zo kan jij van te voren de kosten op een rijtje zetten. Hierdoor kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Autoriteit

Eerder hebben we al aangegeven dat er veel verschillende boekhoudprogramma’s zijn. Het is daarom vaak lastig te bepalen welk boekhoudprogramma voor jou geschikt is. Daarom is het vaak verstandig om te kiezen voor boekhoudprogramma’s die zich al bewezen hebben. Hier zijn vaak al goede reviews voor te vinden. Veel ZZP’ers maken er al gebruik van. Kortom ze zijn een autoriteit op de markt.

Eenvoudig in gebruik

Je wilt niet terecht komen in accountancy termen. Het boekhoudprogramma moet voor jou het werk doen. En als je iets moet gaan doen of invoeren, dan wil je dat dit eenvoudig gaat. Dat betekent dat je duidelijk weet wat je moet gaan doen. Het boekhoudprogramma dient hiervoor jou duidelijke instructies te geven.

Speciale kortingspagina

Nog een reden waarom deze boekhoudprogramma’s geselecteerd zijn is dat je van mij een korting kan krijgen. Deze korting kan ik geven omdat deze boekhoudprogramma’s graag nieuwe klanten verwelkomen. Dit kan voor jou een reden zijn om hier voor te kiezen. Ze zijn daarom bereid om je te helpen met het opzetten en starten van je boekhouding. Wil je hier meer over weten en hoe dit verder in z’n werking gaat? Bezoek dan nu kortingspagina voor boekhoudprogramma’s.

Welke criteria worden toegepast voor het beste boekhoudprogramma voor ZZP?

Om tot het beste boekhoudprogramma te komen zijn de volgende criteria-punten opgesteld:

 1. Eenvoudig en snel te gebruiken
 2. Alle functionaliteiten aanwezig en mogelijke extra functionaliteiten
 3. Automatiseren van je boekhouding
 4. De prijs van het boekhoudprogramma
 5. Ervaringen en reviews van anderen

Eenvoudig en snel te gebruiken

Uitgangspunt is dat een ZZP’er snel aan de slag wil met zijn boekhouding. Het moet dus direct duidelijk zijn welke stappen een hij of zij moet nemen. Doordat dit direct duidelijk is kan hij gelijk aan de start. Dit kan ook in de vorm van handleidingen of video-instructies. Daarnaast moet het ook snel te gebruiken zijn. Het moet de bedoeling zijn dat je een verkoopfactuur snel de deur uit hebt. Het inboeken van inkoopfacturen moet gemakkelijk gaan. Dit alles zorgt ervoor dat je snel aan de slag kan gaan met je boekhouden.

Alle functionaliteiten en mogelijke extra functionaliteiten

De meest gebruikte functionaliteiten bij een ZZP’er zijn facturen versturen, kosten boeken en verwerken van je inkomsten en uitgaven. Bij elk boekhoudprogramma gaat dit net iets anders of hebben zij andere tools tot hun beschikking. Het is daarom goed om dit van te voren uit te zoeken. Wat in ieder geval belangrijke functionaliteiten zijn om naar te kijken:

 • Volautomatische bankkoppeling
 • Importmogelijkheid met betrekking tot de bankkoppeling
 • Automatisch herkennen en scannen van facturen
 • Versturen van betalingsherinneringen, aanmaningen en het starten van het incassotraject
 • Versturen van een elektronische btw-aangifte en ICP-opgaaf

Bovenstaande functionaliteiten zorgen voor een enorme tijdsbesparing en daarom worden ze als criteria toegepast. Als ZZP’er zijnde wil je immers snel je boekhouding doen.

Daarnaast zijn er vaak ook nog andere functionaliteiten die van belang kunnen zijn voor je administratie. Het is dan niet zo zeer voor jouw boekhouding. Maar je wilt het wel vastleggen om goed je administratie kunnen voeren. En soms is het nodig om je boekhouding te vereenvoudigen. Veel boekhoudprogramma’s hebben daarom ook nog extra functionaliteiten die hierbij helpen. Enkele vragen die wie hierbij beantwoord willen hebben zijn:

 • Is het mogelijk om facturen te versturen?
 • Kan je ook offertes versturen?
 • Zijn alle rapportages aanwezig?
 • Is het mogelijk om mijn uren te registreren?
 • Kan ik projecten aanmaken en de voortgang bewaken?
 • Kan je jouw klanten eenvoudig periodiek factureren?
 • Is er een mogelijkheid om jouw klanten een online betaalmogelijkheid aan te bieden?
 • Kan ik mijn kilometerregistratie bijhouden?

Automatiseren van je boekhouding

Dit komt misschien een beetje overeen met “alle functionaliteiten en mogelijke extra functionaliteiten”. Want met het automatiseren van je boekhouding bedoelen we dat je met zo min mogelijk tijd je boekhouding kan gaan bijhouden. Maar hier gaan we nog een stapje verder in. Vaak is het zo dat je als ondernemer vaak extra applicaties hebt. Bijvoorbeeld een ander CRM-systeem, een kassasysteem, een digitale werkbonapp, etc. In de meest ideale situatie kan je hiervoor een koppeling realiseren. We gaan dus ook kijken naar de mogelijkheden hierin.

De prijs van het boekhoudprogramma

Het is natuurlijk logisch dat je een betaalbare prijs wil gaan betalen voor je boekhoudprogramma. Daarom is dit ook een essentieel onderdeel van de criteria-punten die we hanteren. De prijs die hoort in verhouding te staan met het resultaat dat het jouw oplevert. Verderop in deze blog gaan we nog even apart in op de prijzen van de geselecteerde boekhoudprogramma’s.

Ervaring en reviews van anderen

Een goed boekhoudprogramma heeft ook tevreden klanten. Dit is vaak ook een maatstaf om voor een boekhoudprogramma te kiezen. Dit is ook heel logisch, want hiermee levert het boekhoudprogramma namelijk ook een stukje bewijs. Het bewijs dat ze leveren is dat ze een goed product hebben. Voor jou is dit dus ook een goede maatstaf om te bepalen of het een goed boekhoudprogramma is.

Wat zijn de prijzen van deze boekhoudprogramma’s?

Om de prijs van een boekhoudprogramma te bepalen is niet echt eenvoudig. Dat klinkt misschien vreemd, maar het heeft met veel factoren te maken. Vaak bieden boekhoudprogramma’s verschillende abonnementsvormen aan. Zo zou je kunnen denken dat het simpel te bepalen is. Maar waarom dit toch lastig is:

 • Er is vaak een verschil in aantal boekingen en facturen dat je mag maak.
 • Bij sommige boekhoudprogramma’s zijn functionaliteiten gratis bij een ander moet je ervoor betalen.
 • Er kunnen kosten verbonden zijn aan het herkennen en scannen van facturen.
 • Het koppelen van een ander programma met jouw boekhoudprogramma kan kosten met zich mee brengen.
 • Het is verschillend hoeveel administraties je mag hebben bij een boekhoudprogramma.

En zo zijn er nog wel meer redenen te verzinnen. Daarom wil ik per boekhoudprogramma een blog aanmaken over de prijs van het boekhoudprogramma. Zo kan ik jou het beste inzicht ingeven. Voor nu ga ik het even kort behandelen en zal ik aangeven of ik het een eerlijke prijs voor ZZP’ers vindt.

e-Boekhouden

Bij e-Boekhouden hebben ze voor ZZP’ers drie abonnementsvormen. Namelijk voor de startende ondernemers, ZZP/Mini en standaard. Opvallend is dat de startende ondernemer maar liefst 15 maanden gratis gebruik mag maken van e-Boekhouden. Daarna neem je het ZZP/Mini of standaard abonnement af. Daarnaast moet je bij e-Boekhouden ook betalen voor de scan & herken oplossing. Voor de dataopslag in de Cloud zit ook een beperking. Hiervoor kan je extra ruimte aanschaffen mag dat nodig zijn.

Betaalbare prijs: Ja

Ga naar deze pagina voor meer informatie over de prijzen van e-Boekhouden.

ExactOnline

Bij ExactOnline hebben ze verschillende oplossingen. Zo moet je denken aan handel, productie, accountancy, uren & facturen en projectmanagement. Voor al deze modules geld een andere prijs. Uiteraard hebben ze ook een oplossing voor boekhouden, CRM en facturatie. Deze module is opgedeeld in drie abonnementsvormen:

 • Essentials
 • Plus
 • Profesional

Betaalbare prijs: Voor de ZZP’er aan de hoge kant.

Meer informatie over de prijzen van ExactOnline.

InformerOnline

InformerOnline heeft voor de ZZP’er 2 abonnementsvormen en voor het MKB ook 2 abonnementsvormen. Het verschil tussen ZZP en MKB is dat je bij MKB meerdere administraties mag hebben. Maar we gaan ervan uit dat een ZZP’er 1 administratie nodig heeft. Dus zijn er 2 mogelijke pakketen:

 • ZZP Basis
 • ZZP plus

Betaalbare prijs: Ja

Meer informatie over de prijzen van InformerOnline.

Jort

Bij Jort heb je de keuze uit drie pakketten:

 • Gratis
 • Compleet
 • Plus

Met Jort kan je inderdaad gratis starten. Maar hier heb je dan wel alleen toegang tot de factuur- en offertemodule. Wil je gaan boekhouden dan heb je in ieder geval het pakket Compleet nodig.

Betaalbare prijs: Ja

Meer informate over de prijzen van Jort.

MoneyMonk

Bij MoneyMonk kan je ook kiezen uit drie pakketten:

 • Project Management
 • ZZP’er
 • MKB’er

Het idee is een beetje hetzelfde als bij Jort. Het pakket Project Management is gratis en wil je echt gaan boekhouden. Dan ben het pakket ZZP’er nodig.

Betaalbare prijs: Ja

Meer informatie over de prijzen van MoneyMonk.

MyFinance

Bij MyFinance zijn er in de basis twee pakketten voor jou. Namelijk Compleet pakket of het Online samenpakket. Het verschil tussen deze twee is dat je bij het Compleet pakket zelfstandig aan de slag gaat. Heb je toch meer behoefte aan wat meer ondersteuning, dan kan je het Online sampenpakket aanschaffen. Hier ga je dan samen aan de slag om jouw boekhouding in orde te krijgen.

Betaalbare prijs: Ja

Meer informatie over de prijzen van MyFinance.

Rompslomp

Bij Rompslomp kan je gratis starten met het aanmaken van facturen en offertes. Wil je daarna verder gaan met het registreren van uren en uitgaven makkelijk bijhouden? Dan neem je het Plus abonnement. Zodra je echt wil gaan starten met boekhouden dan ben je het Pro abonnement nodig. Kortom bij Rompslomp zijn er drie pakketten mogelijk:

 • Gratis
 • Plus
 • Pro

Nogmaals je hebt pas een boekhoudprogramma als je het pakket Pro aanschaft.

Betaalbare prijs: Ja

Meer informatie over de prijzen van RompSlomp.

SilvaSoft

Bij SilvaSoft zijn er naast Boekhouden verschillende modules die je kan afnemen. Elke module heeft z’n eigen functionaliteiten en prijs. Het voordeel hiervan is dat je betaald voor datgene wat je ook echt gaan gebruiken. Op de website van SilvaSoft kan je eenvoudig jouw prijs berekenen.

Betaalbare prijs: Ja

Ga nu naar de website van SilvaSoft om je prijs te berekenen.

Twinfield

Twinfield is een wat groter boekhoudpakket in vergelijking met de meeste andere boekhoudprogramma’s die hier staan vernoemd. Je zou kunnen stellen dat het gericht is op het MKB of de wat grotere ondernemers. Ze hebben bij Twinfield in ieder geval drie abonnementsvormen:

 • Extra Boekhouden
 • MKB Boekhouden
 • Compleet Boekhouden

Nu is Twinfield wel wat prijziger dan de rest van de boekhoudprogramma’s. Maar het is belangrijk om te realiseren dat je hier ook 5 administraties bij krijgt. Ben je dit bij andere boekhoudprogramma’s ook nodig. Dan ben je vaak duurder uit dan bij Twinfield.

Betaalbare prijs: Twijfelachtig, in de meeste gevallen heeft een ZZP’er geef 5 administraties nodig.

Meer informatie over de prijzen van Twinfield.

Visma eAccounting

Visma eAccounting heeft drie standaard pakketten die je kan afnemen:

 • Facturen
 • Standaard
 • Pro

Wil je gaan boekhouden dan heb je tenminste het pakket Standaard nodig. Je kan dan facturen versturen en de functies om je boekhouding te gaan voeren zijn aanwezig. Daarnaast heeft Visma eAccounting ook nog veel andere modules voor jou om jouw administratie bij te gaan houden. Of dit kan natuurlijk ook zijn ter ondersteuning van je boekhouding. Je kan hierbij denken aan offertes & orders, urenregistratie, voorraadbeheer, enzovoorts. Meer hier over kan je terugvinden op de prijzen pagina van Visma eAccounting.

Betaalbare prijs: Ja.

Meer informatie over de prijzen van Visma eAccounting.

YourSminc

Bij YourSminc heb je drie keuzes:

 • Small
 • Medium
 • Large

Het verschil in deze drie keuzes zit met name in de aangeboden functionaliteiten. Met Large heb je toegang tot alle functionaliteiten en zodra je naar Medium gaat vervallen er een aantal functionaliteiten. Bij Small heb je de meeste beperkingen opgelegd. Maar hiermee kan je nog prima boekhouden.

Betaalbare prijs: Ja

Meer informatie over de prijzen van YourSminc.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor startende ZZP’ers?

Er zijn twee interessante boekhoudprogramma’s die in aanmerking komen voor startende ondernemers. Dat zijn e-Boekhouden en Visma eAccounting. De reden hiervoor is omdat je e-Boekhouden 15 maanden lang gratis kan gebruiken en Visma eAccounting kan je 12 maanden lang gratis gebruiken. Dit wordt gerekend vanaf de datum dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Om deze reden zijn ze in mijn optiek de beste keuze voor startende ondernemers. Dit betekent niet dat ze het beste boekhoudprogramma zijn. Maar zo heb je wel alle tijd om door te nemen wat er allemaal bij komt kijken. Hierbij loop je dan geen enkel risico omdat de kosten €0 zijn. Na deze periode kan je altijd nog overwegen om een ander boekhoudprogramma te nemen.

#1: Beste keuze voor startende ondernemers

 1. Gebaseerd op de criteria die zijn gesteld in deze blog.
 2. Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers.
 3. Functionaliteiten zijn uitgebreid.
 4. Veel mogelijkheden om te koppelen met andere software programma’s.
 5. Veel goede ervaringen en reviews te vinden.
 6. Advies: Maak een gratis proefaccount en bekijk of e-Boekhouden bij jou past.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

#2: Beste keuze voor startende ondernemers

 1. Gebaseerd op de criteria die zijn gesteld in deze blog.
 2. Gratis proefperiode van 1 jaar voor startende ondernemers.
 3. Functionaliteiten zijn uitgebreid.
 4. Veel mogelijkheden om te koppelen met andere software programma’s.
 5. Veel goede ervaringen en reviews te vinden.
 6. Advies: Maak een gratis proefaccount en bekijk of Visma eAccounting bij jou past.
Gratis Starten Met Visma eAccounting

Het allerbeste wat je kan gaan doen is een proefabonnement bij beide nemen. Zo kan je kijken welk boekhoudprogramma het beste bij jou past. Bekijk ook eens de speciale kortingspagina. Zo start je gratis en krijg je ook nog eens een korting ;).

Wat is het beste boekhoudprogramma voor ZZP?

Het beste boekhoudprogramma voor ZZP is geworden e-Boekhouden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit in eerste instantie niet verwacht had. Maar na het boekhoudprogramma te hebben doorlopen ben ik positief verrast. Dit komt doordat e-Boekhouden goed scoort op alle genoemde criteria. Alhoewel het in eerste instantie qua uitstraling niet het meest revolutionaire boekhoudprogramma lijkt. Is het in gebruik toch heel eenvoudig. Je bent snel begonnen en dat is belangrijk. Verder zal ik mijn bevindingen hier niet uitgebreid beschrijven. Want ik heb namelijk een blog geschreven over een uitgebreide review over e-Boekhouden. Wil je er meer over weten dan raad ik je aan deze blog door te nemen.

Ga nu naar de uitgebreide review over e-Boekhouden.

Beste Boekhoudprogramma: e-Boekhouden

 1. Gebaseerd op de criteria die zijn gesteld in deze blog.
 2. Gratis proefperiode van 15 maanden voor startende ondernemers.
 3. Functionaliteiten zijn uitgebreid.
 4. Veel mogelijkheden om te koppelen met andere software programma’s.
 5. Veel goede ervaringen en reviews te vinden.
 6. Advies: Maak een gratis proefaccount en bekijk of e-Boekhouden bij jou past.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

ExactOnline scoorde het laagste in vergelijking met alle andere boekhoudprogramma’s. Dit vond ik enigszins op opvallend, want het is echt een prima boekhoudprogramma. Maar ik heb me zo goed mogelijk proberen te houden aan de gestelde criteria. Het gaat immers om een zo goed mogelijk boekhoudprogramma voor ZZP. Mijn persoonlijke voorkeur wil ik hier niet in meenemen. Zou dit over een boekhoudprogramma gaan over het MKB, dan zal ExactOnline ongetwijfeld hoger scoren.

Dan wil ik nog even stil staan bij de nummer 2. Dit is MoneyMonk geworden, een boekhoudprogramma voor de ZZP’er. Ik denk namelijk dat voor velen MoneyMonk een beter boekhoudprogramma is dan e-Boekhouden. Dit heeft er mee te maken dat e-Boekhouden wat lastiger is in gebruik dan MoneyMonk. Vind je gebruiksgemak een belangrijk criterium? Probeer dan zeker MoneyMonk uit. e-Boekhouden scoort hoger dan MoneyMonk omdat het meer functionaliteiten heeft. Het zou heel goed kunnen dat jij deze functionaliteiten niet eens nodig hebt.

#2 Boekhoudprogramma: MoneyMonk

 1. Gebaseerd op de criteria die zijn gesteld in deze blog.
 2. Gratis proefperiode van 30 dagen voor elke ondernemer.
 3. Functionaliteiten zijn uitgebreid & gericht op de dienstverlenende ZZP’er.
 4. Veel mogelijkheden om je boekhouding te automatiseren.
 5. Veel goede ervaringen en reviews te vinden.
 6. Advies: Maak een gratis proefaccount en bekijk of MoneyMonk bij jou past.
Gratis Starten Met MoneyMonk

Alle beoordelingsresultaten

Dan wil ik nog even alle beoordelingsresultaten kort met je delen. Ze staan hieronder vermeld van hoog naar laag. Met daarbij het cijfer wat het als eindresultaat heeft gekregen.

#BoekhoudprogrammaCijfer
1e-Boekhouden9,2
2MoneyMonk8,9
3Visma eAccounting8,9
4InformerOnline8,5
5Jort8,2
6Rompslomp8,1
7Twinfield8
8YourSminc8
9MyFinance7,4
10SilvaSoft7,3
11ExactOnline7

Zoals je kan zien scoort elk boekhoudprogramma goed. Bij deze wil ik ook nog even benadrukken dat het een persoonlijke voorkeur betreft. Maar op basis van de gestelde criteria is dit de uitkomst. Het kan heel goed zijn dat een ander boekhoudprogramma voor jou beter werkt. Het is daarom nooit verkeerd om meerder boekhoudprogramma’s uit te proberen. Zo kom je erachter wat voor jou het beste werkt.

Veel gestelde vragen

Wat je in ieder geval nooit moet doen is jezelf vergelijken met een andere ZZP’er. Het is natuurlijk goed om ideeën uit te wisselen. Maar maak altijd je eigen keuze. Het is altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. De diensten en producten die je wilt afnemen bepalen welk boekhoudprogramma je wilt. Het is daarom altijd aan te raden om eerst meerdere boekhoudprogramma’s te testen door eerst een proefabonnement af te nemen.

Nee, je kan altijd eerst zelf aan de slag. Mocht je later toch gebruik willen maken van een accountant of boekhouder. Dan zijn er doorgaans altijd wel mogelijkheden om je accountant of boekhouder mee te laten kijken.

Ik kan me heel goed voorstellen dat kost me teveel tijd en moeite. En het kost ook inderdaad tijd als je gaat overstappen. Toch kan het erg zinvol zijn. Het is altijd goed om eens te gaan kijken of een ander boekhoudprogramma beter voor jou is geschikt. Het gaat om de verbetering en het resultaat wat het jou kan opleveren.

Zorg daarom dat je het goed voorbereid welke gegevens wil je meenemen naar het nieuwe boekhoudprogramma. Denk aan data zoals relaties, uren, debiteurenbeheer, projectadministratie, grootboekrekening, etc. Deze gegevens zijn vaak eenvoudig te exporteren.

Vervolgens is voor je boekhouding kan je vaak een Auditfile exporteren en deze weer importeren in je nieuwe boekhouding.

Vaak wil jouw nieuwe aanbieder hier ook wel bij helpen. Bespreek het daarom altijd even goed van te voren. In het begin kost het tijd, maar denk eraan dat het gaat om het gemak en resultaat achteraf.

De speciale kortingspagina bezoeken op deze website ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close