Alle bankkoppelingen bij InformerOnline

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

In deze blog behandelen we alle bankkoppelingen bij InformerOnline. Een goed boekhoudprogramma geeft jou de mogelijkheid om te koppelen met jouw bank. Weet dat er enkele verschillen zijn. Zo kan het ook verschillen per boekhoudprogramma. In deze blog besproken we wat er qua bankkoppelingen mogelijk is bij InformerOnline.

Het kan uiteindelijk zijn dat jouw gewenste koppeling met bank en InformerOnline er niet tussen staat. Het advies is dan om te zoeken naar een boekhoudprogramma die eventueel wel deze koppeling heeft.

Maak hier een vergelijking met een ander boekhoudprogramma.

Soortgelijke blogs die jouw in je zoektocht verder kunne helpen zijn:

Wil je serieus aan de slag met het bekijken of InformerOnline een geschikt boekhoudprogramma is? En aan de slag met een bankkoppeling bij InformerOnline? Dan raad ik je altijd aan om in eerste instantie een proefabonnement af te nemen. Hiervoor kan je ook eerst de InformerOnline review lezen.

InformerOnline

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij InformerOnline

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met InformerOnline

Dan gaan we nu echt van start met de bankkoppelingen bij InformerOnline en starten we met de inhoudsopgave.

Inhoudsopgave

Welke variaties qua bankkoppelingen zijn er?

Bij InformerOnline zijn er enkele verschillende mogelijkheden qua bankkoppelingen. Om je een goed beeld hiervan te geven zullen we ze eerst hier benoemen en vervolgens zullen we ze toelichten. De mogelijkheden zijn:

 1. InformerOnline direct koppelen aan jouw bank
 2. InformerOnline koppelen aan je bank via Ponto
 3. Bankmutaties importeren in InformerOnline
 4. Betalingen direct doorsturen naar jouw bank.

InformerOnline direct koppelen aan jouw bank

Er zijn een drie banken waar InformerOnline direct mee kan koppelen, dat zijn:

 • ING Bank
 • KNAB
 • Bunq

Met direct koppelen wordt bedoeld dat jouw banktransacties automatisch in de boekhouding van InformerOnline terecht komen. Dit zonder tussenkomst van handmatige handelingen. Het is goed om te weten dat de werking hiervan per bank wel enigszins kan verschillen. Zo kan het zijn dat je transacties dagelijks of real-time inzichtelijk zijn in je boekhoudprogramma. Ook qua prijs zijn er verschillen per bank. Onderstaande tabel geeft je een helder overzicht.

BankVerwerking
transacties
Prijs bij
InformerOnline
Prijs bij
jouw bank
ING BankDagelijksGratisGratis
KNABDagelijksGratis€1,50 per maand
BunqReal-time€10,00 per maandGratis

InformerOnline koppelen aan je bank via Ponto

Er zijn dus drie banken waarmee InformerOnline direct kan koppelen (ING-Bank, KNAB & Bunq). Zit je bij een andere bank? Dan is er voor een directe koppeling ook nog een andere oplossing mogelijk. Namelijk jouw bank koppelen via Ponto.

Ponto is een specialist in het maken van koppelingen tussen banken en boekhoudprogramma’s. Wat Ponto precies voor jou kan betekenen kan je het beste op hun website teruglezen. Ponto is in ieder geval de tussenpartij die voor jouw de koppeling faciliteert. Zij rekenen brengen hiervoor maandelijks €4,00 in rekening. De koppeling zorgt ervoor dat jouw banktransacties per uur bijgewerkt worden.

InformerOnline koppelen aan jouw bank via Ponto is mogelijk bij:

 • ABN Amro
 • Rabobank
 • SNS-Bank
 • Triodos
 • ASN Bank
 • Regio Bank

Het is ook goed om te weten dat je door de koppeling met Ponto ook betaalopdrachten naar jouw bank kan toesturen. Verder worden er geen kosten in rekening gebracht vanuit de kant van InformerOnline.

Bankmutaties importen in InformerOnline

Het kan zo zijn dat er helemaal geen directe bankkoppeling met jouw bank mogelijk is. Je kan dan toch altijd jouw banktransacties eenvoudig importeren. Dit gaat het beste met een .camt53 formaat. Dit bestandsformaat kan je downloaden op je internetbankieren. Vervolgens kan je deze in jouw boekhouding van InformerOnline importeren.

Bij InformerOnline kan je in ieder geval de banktransacties importen van onderstaande banken:

 • KNAB
 • ING Bank
 • Rabobank
 • ABN Amro
 • Bunq
 • American Express
 • ASN Bank
 • BBVA
 • Friesland Bank
 • KBC Bank
 • Leaseplan Bank
 • MasterCard
 • RegioBank
 • SNS Bank
 • StaalBankiers
 • Triodos
 • Van Lanschot
 • Visa

Betalingen direct doorsturen naar jouw bank

We hebben het tot en met nu de hele tijd gehad over hoe je jouw banktransacties in jouw boekhouding kan krijgen. Maar het is ook mogelijk om met een directe bankkoppeling betalingen te verrichten vanuit jouw boekhoudprogramma. Dat houdt in dat je een factuur in jouw boekhouding hebt staan en in InformerOnline aangeeft dat je deze wilt gaan betalen. Vervolgens wordt deze betaalopdracht dan doorgestuurd naar InformerOnline. Deze optie is mogelijk bij:

 • ING Bank
 • KNAB
 • Bunq

Heb je jouw koppeling via Ponto lopen, dan kan je ook bij deze banken betaalopdrachten versturen. Dat houdt dus in dat dit ook mogelijk is bij de banken: ABN Amro, Rabobank, SNS-Bank, Triodos, ASN Bank en Regio Bank.

Totaaloverzicht bankkoppelingen bij InformerOnline

Alle opties zijn nu besproken, maar ik kan me voorstellen dat het nog niet helemaal overzichtelijk is. Om daar bij te helpen een totaaloverzicht met mogelijke bankkoppelingen bij InformerOnline

BankVerwerking
transacties
Betaalopdrachten
Versturen
Prijs bij
InformerOnline
Prijs bij
jouw bank / Ponto
Totaalprijs van
de bankkoppeling
ING Bank [Direct]DagelijksJaGratis€3,25€3,25
KNAB [Direct]DagelijksJaGratis€1,50 per maand€1,50 per maand
Bunq [Direct]Real-timeJa€10,00 per maandGratis€10,00 per maand
ABN Amro [Ponto]Elk uurJaGratis€4,00 per maand€4,00 per maand
Rabobank [Ponto]Elk uurJaGratis €4,00 per maand€4,00 per maand
SNS-Bank [Ponto]Elk uurJaGratis€4,00 per maand€4,00 per maand
Triodos [Ponto]Elk uurJaGratis€4,00 per maand€4,00 per maand
ASN Bank [Ponto]Elk uurJaGratis€4,00 per maand€4,00 per maand
Regio Bank [Ponto]Elk uurJaGratis€4,00 per maand€4,00 per maand
Importeren
banktransacties *
Handmatig,
.camt53 formaat
NeeGratisGratisGratis

Importeren banktransacties *: hier vallen in ieder geval de volgende banken onder: KNAB, ING Bank, Rabobank, ABN Amro, Bunq, American Express, ASN Bank, BBVA, Friesland Bank, KBC Bank, Leaseplan Bank, MasterCard, RegioBank, SNS Bank, StaalBankiers, Triodos, Van Lanschot, Visa.

Wat is de goedkoopste bankkoppeling bij InformerOnline?

In het totaaloverzicht is terug te vinden dat de bankkoppeling met KNAB bij InformerOnline de goedkoopste is. Maar is dit ook daadwerkelijk de goedkoopste bankkoppeling bij InformerOnline? In het totaaloverzicht wordt alleen gekeken naar de kosten van de koppeling. Laten we ook rekening houden met de kosten hoeveel een bankrekening / zakelijke rekening kost bij jouw bank. Blijft de KNAB nog steeds de goedkoopste oplossing?

Om de goedkoopste oplossing te bepalen, stellen we een aantal spelregels op. Dit omdat het natuurlijk afhankelijk is van hoeveel bankrekeningen je wilt koppelen. De transactiekosten kunnen per bank verschillen en soms zijn er ook speciale aanbiedingsacties. Het is onmogelijk om al deze facetten mee te nemen in de totstandkoming van de goedkoopste bankkoppeling. Daarom de volgende uitganspunten:

 • Er wordt één bankrekening gekoppeld.
 • Er wordt uitgegaan van een zakelijke rekening in de vorm van ondernemer, dus geen vereniging of stichting.
 • De bankkoppeling moet een automatische koppeling zijn, importeren is handmatig en zal altijd het goedkoopste zijn.
 • Er wordt geen rekening gehouden met transactiekosten, rentes of andere bankkosten

Met kennis van bovenstaand is het dus goed om te weten dat jouw situatie anders kan zijn. Zie dit dan ook als indicatie in wat de mogelijke goedkoopste oplossing kan zijn en wat waarschijnlijk de duurste zal zijn.

Overzicht goedkoopste bankkoppeling bij InformerOnline

BankTotaalprijs
bankkoppeling
per maand
Prijs
Betaalrekening
Per maand
Totaaltelling
bankkoppeling + betaalrekening
Per maand
1. KNAB€ 1,50€ 6,00€ 7,50
2. ASN Bank€ 4,00€ 6,50€ 10,50
3. ING Bank€ 3,25€ 9,90€ 13,15
4. SNS-Bank€ 4,00€ 9,50€ 13,50
5. RegioBank€ 4,00€ 9,50€ 13,50
6. ABN Amro€ 4,00€ 9,90€ 13,90
7. Rabobank€ 4,00€ 9,95€ 13,95
8. Triodos€ 4,00€ 12,50€ 16,50
9. Bunq€ 10,00€ 9,99€ 19,99

Het mag duidelijk zijn dat KNAB in eerste instantie de voordeligste oplossing biedt. En dat bunq heeft het hoogste tarief. Uiteraard zijn er naast de prijs ook nog andere criteria die van jou van toepassing kunnen zijn om de juiste bank en bankkoppeling bij InformerOnline te kiezen.

Wat is de beste bankkoppeling bij InformerOnline?

Wat de beste bankkoppeling is bij InfomerOnline, dat is natuurlijk een persoonlijke vraag. Welke factoren zijn voor jou van belang om de beste bankkoppeling te hebben? Vind je real-time inzicht belangrijk? Dan is de bankkoppeling van Bunq het meest ideaal. Dit is namelijk de enige bank die jou real-time inzicht geeft in jouw boekhouding. Let je meer op de prijs dan is KNAB voor jou interessant.

Mijn persoonlijke voorkeur zou gaan naar een bankkoppeling met KNAB. Dit omdat het de voordeligste bank is voor ondernemers en het voldoende te bieden heeft voor ondernemers. Bij bunq heb je dan wel real-time inzicht, maar heb je dit echt nodig is de vraag? Het dagelijks uploaden/bijwerken van je banktransacties is doorgaans voldoende en hierin voorziet KNAB ook.

Ga nu naar de website van KNAB als je daar een rekening wil gaan openen.

Je kan altijd het beste zelf uitzoeken welke bankkoppeling bij jou past. Dit door eerst een proefabonnement bij InformerOnline te starten.

InformerOnline

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij InformerOnline

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 30 dagen gratis proefperiode.
Gratis Starten Met InformerOnline

Meer blogs over InformerOnline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close