Alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Voor het laatst bijgewerkt op: 22-06-2020.

Alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden komen in deze blog naar voren. Dus heb jij een restaurant en wil je jouw kassasysteem koppelen met jouw boekhouding? Of heb je bijvoorbeeld een winkel en wil je hetzelfde bereiken? Dan is deze blog voor jou interessant. Ook is er een oplossing terug te vinden voor als je een hotel of B&B hebt.

Heb je geen van bovenstaande? Maar overweeg je hiermee te starten? Dan kan je hier alvast informatie terug vinden om er mee te starten. In ieder geval ben je een account nodig bij e-Boekhouden als je hiermee serieus mee aan de slag wilt. Wil je weten of e-Boekhouden geschikt voor jou is? Lees dan eens de uitgebreide e-Boekhouden review.

e-Boekhouden

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 15 maanden gratis voor starters.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

Dan gaan we nu verder en volgt er eerst een inhoudsopgave.

Inhoudsopgave

H1. Kassasystemen

Bij e-Boekhouden is het mogelijk om diverse kassasystemen te koppelen aan jouw boekhouden. De bekende koppelingen worden hieronder behandeld en zijn bovendien allemaal automatisch. Dat betekent dat je geen handmatige handelingen hoeft te doen. Dus geen export om vervolgens weer te importeren. Dan nu alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden.

1.1 BizzCloud (Automatisch)

e-Boekhouden BizzCloud

BizzCloud heeft een kassasysteem oplossing voor retail, horeca, clubs & verenigingen. Daarnaast zijn er nog diverse functionaliteiten om de ondernemer of vereniging/stichting te helpen.

Bij een ondernemer moet je denken aan online verkopen en voorraadbeheer. Al met al is dat niet het enige. Het gaat hierbij ook om:

 • Facturatie
 • Boekhouding
 • Labelscanner
 • Tafelbeheer
 • CRM
 • Marketingtools
 • Enzovoorts

Bij verenigingen en stichten heb je het over de functionaliteiten: periodieke incasso’s, leden en sponsor werving en ledenadministratie. Voor meer informatie bezoek je de website van BizzCloud.

De koppeling met e-Boekhouden zorgt ervoor dat jouw kassa- en facturatiesysteem verbonden wordt met jouw boekhouding. Concreet worden grootboekrekeningen, relaties, facturen en kassatransacties automatisch gesynchroniseerd.

Om een indicatie van het kostenplaatje te geven, moet je denken aan:

 • De koppeling tussen e-Boekhouden en BizzCloud is gratis
 • Je hebt een abonnement bij:
  • e-Boekhouden
  • BizzCloud

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en BizzCloud.

1.2 Carian (Automatisch)

e-Boekhouden Carian

Carian is leverancier van touchsystemen voor de horeca. Je kan het systeem zelf installeren en beheren. De tussenschakel dealer is hier niet van toepassing.

Dit scheelt volgens de website van Carian jouw veel geld. Je zit namelijk niet gebonden aan abonnementen. Het betreft dus een eenmalige aanschaf. Bekijk de website van Carian om te bekijken wat de prijzen zijn van diverse producten.

Met de koppeling van e-Boekhouden wordt het rekeningschema daarvandaan gedownload. Daarna worden jouw omzetgegevens vanuit Carian EasyTouchPos automatisch doorgestuurd en verwerkt in e-Boekhouden.

Om gebruik te maken van de koppeling tussen e-Boekhouden en Carian, heb je te maken met:

 • Aanschaf Carian EasyTouchPos
 • Eenmalige kosten om de koppeling te realiseren.
 • Je hebt een abonnement op e-Boekhouden

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Carian.

1.3 CashDesk (Automatisch)

e-Boekhouden CashDesk

Met de kassasoftware van CashDesk heb je een professioneel orderverwerkingssysteem. Dit onder andere door een automatische import van Thuisbezorgd, UberEats, Deliveroo en andere internetorders.

Daarnaast heeft het ook oplossingen voor restaurants en bezorging. Het is zelfs mogelijk om met CashDesk jouw website op te zetten.

Door gebruik te maken van de koppeling worden de financiële gegevens doorgezet naar jouw boekhouding van e-Boekhouden. Dit gebeurt op het einde van de dag. Daarmee wordt bedoel de dagafsluiting vanuit CashDesk.

De koppeling tussen e-Boekhouden en CashDesk is gratis. Daarnaast zijn er wel kosten voor de aanschaf van de software bij CashDesk. Voor meer informatie hierover, kan je het beste contact opnemen met CashDesk. Je hebt in ieder geval een account bij e-Boekhouden.

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en CashDesk.

1.4 Count-IT (Automatisch)

e-Boekhouden Count-IT

Op de website van Count-IT wordt aangegeven dat ze meer dan alleen een kassasysteem zijn. Zo kan je meerdere locaties beheren, is er sprake van voorraadbeheer.

Bovendien is er een real time data-analyse mogelijk. Functionaliteiten zoals CRM en personeelsmanagement behoren ook tot de mogelijkheden.

Jouw dagomzetten, contante betalingen, pintransacties, payment fees en refunds breng je met de koppeling van e-Boekhouden automatisch naar jouw boekhouding. Dit doe je door de Count-IT kassa te verbinden met e-Boekhouden.

Voor een totale kostenindicatie moet je denken aan:

 • De koppeling tussen e-Boekhouden en Count-IT is gratis.
 • Je hebt een abonnement bij:
  • e-Boekhouden
  • Count-IT

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Count-IT.

1.5 iZettle (Automatisch)

e-Boekhouden iZettle

Bij iZettle kan je twee producten afnemen: kassasystemen en pinapparaten. iZettle is met name gericht op kleine bedrijven. Je begint klein en gaat vervolgens uitbreiden.

Bij iZettle zit je niet gebonden aan abonnementen of contracten. Je betaald voor het product dat je nodig hebt en over de transacties worden kosten berekend.

Met de koppeling worden ieder uur de mutaties in jouw boekhouden geplaatst. Deze mutaties komen van jouw iZettle internetkassa en kunnen bijvoorbeeld pintransacties, contante betalingen en refunds zijn.

Zetten we de kosten op een ritjtje dan komen we hier op uit:

 • De koppeling tussen e-Boekhouden en iZettle is gratis.
 • Een eenmalige aanschaf bij iZettle en transactiekosten
 • Je hebt een abonnement bij e-Boekhouden

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en iZettle.

1.6 Lightspeed Restaurant (Automatisch)

e-Boekhouden Lightspeed Restaurant

Lightspeed Restaurant is een alles-in-één kassasysteem voor maaltijdbezorging. Daarnaast beschikt het over tools om gemakkelijk je menu aan te passen. Ook zijn er diverse data en rapporten waar je toegang tot kan krijgen om je prestaties te beoordelen.

De koppeling met e-Boekhouden zorgt ervoor dat verkopen die afgerekend worden in jouw boekhouding van e-Boekhouden terecht komt. Ook worden klantgegevens doorgeven aan e-Boekhouden.

De koppeling tussen e-Boekhouden en Ligthspeed restaurant is gelegd door winkelboekhouding.nl. Zij rekening hiervoor een kleine maandelijkse vergoeding. Verder heb je te maken met de volgende kosten:

 • Je hebt een account bij:
  • e-Boekhouden (Boekhoudmodule)
  • Lightspeed Restaurant

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Lightspeed Restaurant.

1.7 Lightspeed Retail Kassa (Automatisch)

e-Boekhouden Lightspeed Retail Kassa

De Lightspeed Retail Kassa kan jouw webshop koppelen met jouw kassasysteem. Verder is het mogelijk om je winkel te beheren, jouw voorraad te optimaliseren en kunnen verkopen zowel online als offline plaatsvinden. Bekijk de website van Lightspeed om hier meer over te weten te komen.

De werken tussen de koppeling van e-Boekhouden en Lightspeed Retail kassa is nagenoeg hetzelfde als bij Ligthspeed Restaurant. Voor beide is wel een aparte handleiding terug te vinden.

Net zoals bij Ligthspeed Restaurant is ook Lightspeed Retail Kassa ontwikkeld door winkelboekhouding.nl. Hiervoor wordt dus een kleine maandelijkse vergoeding gevraagd. Verder houd je rekening met een indicatie van kosten:

 • Je hebt een account bij
  • :e-Boekhouden (Boekhoudmodule)
  • Lightspeed Restaurant

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Ligthspeed Retail Kassa.

1.8 RoomRaccoon (Automatisch)

e-Boekhouden RoomRaccoon

RoomRaccoon heeft voor jou hotelsoftware. Ze richten zich op hotel, appartement en B&B, met hun software willen ze de gebruiksvriendelijkheid niet uit het oog verliezen. Concluderend het is een systeem om jouw reserveringen te organiseren. Daarnaast om ook dagelijkse processen te automatiseren, zoals facturatie, prijzen, betalingen, gastencommunicatie, enzovoort.

De koppeling tussen e-Boekhouden en RoomRaccoon stuurt transacties naar jouw administratie van e-Boekhouden. Dit gebeurt op het moment dat een klant heeft betaald en is uitgecheckt.

Het kostenplaats ziet er als volgt uit:

 • Je hebt een abonnement bij:
  • e-Boekhouden (boekhoudmodule & facturatiemodule)
  • RoomRaccoon
 • Naast de abonnementskosten bij RoomRaccoon betaal je een maandelijks bedrag voor de koppeling.

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en RoomRaccoon.

1.9 Overige kassasystemen

Met de API van e-Boekhouden is het altijd mogelijk om te kijken of je ook andere kassasystemen kan koppelen. Het beste kan je hiervoor eerst contact opnemen met e-Boekhouden zelf. Ook zou je eens kunnen kijken of er een mogelijkheid is om zelf mutaties te importeren. Dit is dan wel handmatig.

Meer informatie over overige kassasystemen.

H2. Punten van aandacht

Het meeste aandacht moet je ten eerste besteden aan jouw inrichting. Daartoe moet je diverse handelingen voor verrichten. Daarna heb je er geen omkijken meer aan. Gebruik je buitenlandse valuta, dan is het advies om verder te kijken naar een ander boekhoudprogramma.

2.1 Inrichting

Zorg voor een goede inrichting. Vaak moet je grootboekrekening aanmaken of aanpassen. Dit betreft dan een grootboekrekening voor jouw kassa. Zodra je de handleiding van e-Boekhouden volgt, wordt uitgelegd hoe je dit moet doen. Daarnaast moet je vaak ook een en ander goed zetten in jouw kassasysteem. Ook het juist koppelen van grootboekrekening zoals omzet en btw moet onder de aandacht komen.

2.2 Buitenlandse valuta

Het is niet mogelijk om te gaan werken met buitenlandse valuta. Althans het zal wel gaan lukken. Maar de bedragen zullen als euro geboekt worden in e-Boekhouden. Dit zou betekenen dat je zelf alles handmatig mag gaan omreken. Dat is niet handig. Werk je met buitenlandse valuta? Dan is het beter om te gaan kijken of een ander boekhoudprogramma voor jou geschikt is. Gebruik de boekhoudprogramma vergelijker op deze website.

H3. Nu jouw kassasysteem koppelen aan e-Boekhouden

3.1 Heb je al een account bij e-Boekhouden?

Allereerst neem je een account bij e-Boekhouden. Heb je dit al ga dan verder naar de volgende stap.

e-Boekhouden

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 15 maanden gratis voor starters.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

3.2 Welk kassasysteem ga je of wil je gaan gebruiken?

Hieronder nog even een kort overzicht van alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden.

KassasysteemUitleg e-Boekhouden
BizzCloudMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en BizzCloud.
CarianMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Carian.
CashDeskMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en CashDesk.
Count-IT Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Count-IT.
iZettleMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en iZettle.
Lightspeed RestaurantMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Lightspeed Restaurant.
Lightspeed Retail KassaMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Ligthspeed Retail Kassa.
RoomRaccoonMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en RoomRaccoon.
Overige kassasystemenMeer informatie over overige kassasystemen.
Alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden.

3.3 Support nodig bij het koppelen van jouw kassasysteem?

Op diverse platforms kan je jouw vragen kwijt. Dit kan bij de support van e-Boekhouden of je kan jouw kassasysteem leverancier benaderen. Mocht je je vraag hier willen stellen. Vul doen onderstaand formulier in. Graag wel na het lezen de gehele blog: Alle kassasysteem koppelingen van e-Boekhouden.

  e-Boekhouden

  Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

  1. Ga naar de website
  2. Vul jouw gegevens in.
  3. Log in en kijk even rond
  4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
  5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
  6. 15 maanden gratis voor starters.
  Gratis Starten Met e-Boekhouden

  Meer blogs over e-Boekhouden

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close