Alle bankkoppelingen van e-Boekhouden

Gemiddelde leestijd: 18 minuten

Voor het laatst bijgewerkt op: 18-6-2020.

Alle bankkoppelingen van e-Boekhouden komen in deze blog aan de orde. Elk online boekhoudprogramma heeft vandaag de dag een koppeling met internetbankieren. Maar voordat je een boekhoudprogramma kiest is het verstandig om dit eerst even na te kijken. Zo weet je van te voren waar je aan begint en ben je achteraf niet teleurgesteld. Ik raad je aan een andere boekhoudprogramma te kiezen mocht jouw gewenste bankkoppeling er niet tussen staan.

Maak hier een vergelijking met een ander boekhoudprogramma.

Ga je deze blog verder lezen en heb je nog geen account bij e-Boekhouden. Maak deze dan eerst aan. Er zijn in eerste instantie geen kosten aan verbonden, je start me een gratis proefperiode. Wil je meer weten over e-Boekhouden, lees dan hier de uitgebreide e-Boekhouden review.

Vervolgens kies je jouw bank door een keuze te maken uit alle bankkoppelingen van e-Boekhouden.

e-Boekhouden

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 15 maanden gratis voor starters.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

Dan gaan we hieronder verder met alle bankkoppelingen van e-Boekhouden. Er zijn natuurlijk ook een aantal zaken waar je op moet letten. Heb je nog geen koppeling met je bank? Ga er dan gelijk mee aan de slag.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1. Bankkoppelingen

Bij e-Boekhouden bieden ze twee soorten bankkoppelingen aan: volautomatisch en door middel van import. De volautomatische import is de meest handige om te gaan instellen. Want dit hoef je maar één keer te doen en de bankafschriften komen automatisch in jouw boekhouding terecht. Bij de import variant zijn er altijd handmatige handelingen voor nodig. Zoals het bestand downloaden van je internetbankieren en vervolgens importen in jouw boekhouden. Hieronder volgen afzonderlijk de banken waarvan de bankkoppeling volautomatisch is en de import variant wordt besproken.

1.1 ABN-AMRO (Automatisch)

e-Boekhouden ABN-AMRO

Veel MKB ondernemers zitten bij ABN-AMRO. De logische verklaring hiervoor is dat ze alle services bieden die een MKB Onderneming nodig heeft. Het vult de behoefte van ondernemers die meer willen dan een bankrekening. Denk aan financiële producten zoals krediet en verzekeringen.

Veel MKB ondernemers zitten bij ABN-AMRO. De logische verklaring hiervoor is dat ze alle services bieden die een MKB Onderneming nodig heeft. Het vult de behoefte van ondernemers die meer willen dan een bankrekening. Denk aan financiële producten zoals krediet en verzekeringen. De bankkoppeling tussen ABN-AMRO en e-Boekhouden is automatisch. Door deze te koppelen worden de bij- en afschrijvingen iedere nacht van jouw zakelijke rekening van ABN-ARMO automatisch geïmporteerd in e-Boekhouden. Voor een totaalplaatje wat de kosten zijn moet je rekening houden met:

 • Abonnement bij e-Boekhouden
 • Zakelijke rekening ABN-AMRO
 • Aansluitingskosten (dit is de enige bank waarbij aansluitingskosten in rekening worden gebracht)

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en ABN-Amro.

1.2 Bunq (Automatisch)

e-Boekhouden Bunq

De bank bunq is erg populair onder de ZZP’ers. Kort gezegd simpel, overzichtelijk en betaalbaar. Jouw rekening is binnen 5 minuten geopend en dat vanaf je mobiele telefoon. Onder andere om deze redenen stappen veel ondernemers over naar bunq. Zit je bij bunq? Dan kan je een real time koppeling in e-Boekhouden realiseren. Met andere woorden de bij- en afschrijvingen staan direct in jouw boekhouding.

De totale kosten voor de koppeling met e-Boekhouden en bunq:

 • Voor de koppeling worden geen kosten berekend door e-Boekhouden
 • Je hebt een rekening bij bunq. Dit mag jouw zakelijke of persoonlijke rekening zijn.

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en bunq.

1.3 ING (Automatisch)

e-Boekhouden ING

Ga je bij ING een zakelijke rekening openen? Dan heb je drie overzichtelijke pakketten: Starters, Ondernemers en vereniging/stichting. Hiervoor moet je wel naar een ING kantoor toe. Dit kan je doen door online een afspraak in te plannen.

Heb je al een zakelijke ING rekening? Dan is de koppeling met e-Boekhouden is eenvoudig te realiseren.

Om jou een indicatie te geven over de kosten van de koppeling tussen e-Boekhouden en ING:

 • Gratis kan je de koppeling bij e-Boekhouden afnemen
 • Een abonnement bij e-Boekhouden
 • Een zakelijke rekening bij ING

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en ING.

1.4 KNAB (Automatisch)

e-Boekhouden Knab

Draai je het woord Knab om dan krijg je bank. Net zoals bunq is ook Knab erg populair bij ZZP’ers. Hetzelfde verhaal het gebruiksgemak zorgt ervoor dat ondernemers overstappen of kiezen voor Knab.

Bovendien zijn er veel positieve reviews over de support en persoonlijke benadering te vinden. Jij kan je zakelijke rekening van Knab koppelen aan e-Boekhouden.

Houdt rekening met de volgende kosten:

 • De koppeling tussen e-Boekhouden en Knab is gratis
 • Verder heb je het volgende:
  • Een abonnement bij e-Boekhouden
  • Zakelijke rekening bij Knab

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Knab.

1.5 Rabobank (Automatisch)

e-Boekhouden Rabobank

Zit je bij de Rabobank? Rabobank geeft aan samen met jou te willen werken aan een betere wereld. Dat doen ze door veel maatschappelijke initiatieven te steunen. Zoals een eerlijke prijs voor boeren en een leefbare samenleving creëren. Wil je hier aan mee helpen? Dan kan je een rekening openen bij de Rabobank.

Deze rekening kan je dan koppelen met e-Boekhouden. Iedere ochtend staan automatische de bankafschriften klaar in jouw boekhouding.

Hiervoor moet je rekening houden met de volgende kosten:

 • De koppeling tussen e-Boehouden en Rabobank is gratis
 • Je hebt een abonnement bij e-Boekhouden
 • De volgende rekening bij Rabobank: Rabobank Internetbankieren Professional account

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Rabobank.

1.6 Triodos Bank (Automatisch)

e-Boekhouden Triodos Bank

Triodos Bank heeft als doel duurzaam, ethisch en transparant te zijn. Op hun website vermelden ze dat je kiest voor groen, eerlijk en menselijk. Triodos is er onder andere voor ZZP’ers en MKB’ers.

Jouw zakelijke rekening van Triodos Bank kan je koppelen aan e-Boekhouden. Jouw bankafschriften worden dan iedere ochtend klaargezet in jouw boekhouding.

Het kostenplaatje tussen een koppelen tussen Triodos Bank en e-Boekhouden:

 • De koppeling is gratis
 • Een zakelijke rekening bij Triodos Bank
 • Een abonnement op e-Boekhouden

Meer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Triodos Bank.

1.7 Mijn bank staat er niet tussen, wat nu?

Staat jouw bank er tot zover niet tussen? Dat betekent dat er geen volautomatische koppeling mogelijk is met e-Boekhouden. Maar dat is op zich geen ramp. Het alternatief is dat je handmatig jouw bankafschriften kan importeren. In e-Boekhouden kan je een MT940-formaat of een csv-formaat importeren. Deze download je dan eerst bij de bank waar je zit. Op de website van e-Boekhouden staan de volgende banken vermeld:

Staat jouw bank er nog steeds niet tussen? Zolang je maar de juiste formaten kan exporteren dan kan je deze ook importeren in e-Boekhouden. Op de website van e-Boekhouden geven ze aan voor iedere bank een oplossing te hebben. Kom je er niet uit, neem dan gerust contact me ze op.

Meer informatie over de overige banken bij e-Boekhouden.

Hoofdstuk 2. Waar moet je op letten?

Er zijn altijd zaken waar je rekening mee dient te houden. Het antwoord van de volgende vragen vind je hier terug:

 • Kan ik historische gegevens importeren bij een volautomatische bankkoppeling?
 • Is het mogelijk om meerdere rekeningen te koppelen?
 • Worden betalingen automatisch tegen een open post afgeboekt?
 • Werk je met incasso’s/betaalopdrachten of wil je hier mee gaan werken?

2.1 Kan ik historische gegevens importen bij een volautomatische bankkoppeling?

Het importeren van historische gegevens bij een volautomatische bankkoppeling is niet mogelijk. Met historische gegevens worden bankafschriften bedoeld voor de datum dat je de koppeling legt. Een automatische bankkoppeling werkt dus vanaf de datum dat je de machtiging hebt afgegeven. Moet je dan de gegevens voor de tijd handmatig invullen? Dat is een mogelijkheid, maar erg veel werk. Een betere oplossing is om dan even de import mogelijkheid bij e-Boekhouden te gebruiken.

Bij de banken die een volautomatische koppeling hebben kan je ook een MT904-bestand of csv-bestand downloaden van een eerdere periode. Door deze te downloaden en vervolgens te importeren in e-Boekhouden, heb je toch vrij eenvoudig al jouw bankafschriften in je boekhouding.

Zit je bij bunq? Dan is het wel mogelijk om automatisch de historische gegevens te importen. Je bepaalt daar namelijk vanaf welke datum je de bankafschriften wilt gaan importeren. Dit kan jezelf bepalen en dus laten afwijken van de machtigingsdatum ;).

2.2. Is het mogelijk om meerdere rekeningen te koppelen?

Ja, in bijna alle gevallen is dit mogelijk. Hierbij is het handig om te weten:

 • ABN-Amro rekent een kleine vergoeding voor elke extra rekening die je wilt koppelen (volautomatisch)
 • Bij een bank dat bijvoorbeeld hetzelfde rekeningnummer heeft voor een spaarrekening. Dit kan het geval bij ING zijn, dat wordt de zakelijke rekening gekoppeld (automatisch). De spaarrekening kan door middel van import gebruikt worden.

In e-Boekhouden moet je hiervoor het grootboekrekeningschema goed inrichten. Voor elke bank maak je een grootboekrekening aan. De afschriften worden dan geboekt op de desbetreffende grootboekrekening.

2.3 Worden betalingen automatisch tegen een open post afgeboekt?

Het antwoord hierop is ‘Ja”. Tenminste als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Factuurnummer staat in de omschrijving van het betreffende bankafschrift.
 • Het factuurnummer moet uit tenminste 5 tekens bestaan.
 • De afwijking van de open post en betaling mag niet meer dan 5 eurocent zijn.

Is er sprake van een afwijking dan moet je deze afwijking vervolgens handmatig afboeken naar bijvoorbeeld betalingsverschillen.

Een andere handigheid is dat je automatische importregels kan instellen. Je krijgt waarschijnlijk niet overal een factuur van, maar het zijn bijvoorbeeld wel maandelijks terugkerende kosten. Hiervoor kan je dus een automatische importregel voor instellen. Zo kan je jouw boekhouding verder automatiseren.

2.4 Werk je met incasso’s/betaalopdrachten of wil je hier mee gaan werken?

Het is belangrijk hier op te letten, want niet elke bank heeft de mogelijkheid om incasso’s te versturen. Hebben we het over de volautomatische koppeling dan is dit bij de volgende banken mogelijk:

 • Rabobank
 • ING

Bij betaalopdrachten versturen is dit het geval bij:

 • Bunq
 • Rabobank
 • ING

Is het volautomatisch niet mogelijk dan kan je vanuit e-Boekhouden een betaalopdracht exporteren en deze inladen in jouw bank.

Hoofdstuk 3. Ik wil starten met het koppelen van mijn bank aan e-Boekhouden

Hopelijk ga je nu van start om jouw bankkoppeling te realiseren. Deze blog is bedoeld als hulpmiddel voor jou en om de juiste keuze te maken. Heb je nog geen bankkoppeling bij e-Boekhouden? Onderneem de volgende stappen:

3.1 Start met e-Boekhouden

Wellicht heb je nog geen online boekhoudprogramma, overweeg je over te stappen naar e-Boekhouden of je hebt al wel een account bij e-Boekhouden. In ieder geval heb je nog geen account bij e-Boekhouden? Maak dan eerst een account aan, zodat je daarna jouw koppeling kan realiseren of testen.

e-Boekhouden

Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

 1. Ga naar de website
 2. Vul jouw gegevens in.
 3. Log in en kijk even rond
 4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
 5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
 6. 15 maanden gratis voor starters.
Gratis Starten Met e-Boekhouden

3.2 Kies jouw bank (Alle bankkoppelingen van e-Boekhouden)

BankUitleg e-Boekhouden
ABN-AmroMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en ABN-Amro.
BunqMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en bunq.
INGMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en ING.
KNABMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Knab.
RabobankMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Rabobank.
Triodos BankMeer informatie over de koppeling tussen e-Boekhouden en Triodos Bank.
Overige bankenASN Bank
Deutsche Bank
RegioBank
SNS Bank
Van Lanschot
Meer informatie over de overige banken bij e-Boekhouden.
Overzicht van alle bankkoppelingen van e-Boekhouden.

3.3 Ik loop vast met het koppelen van mijn bank

Lukt het niet om na het lezen van “alle bankkoppelingen van e-Boekhouden” jouw bank te koppelen? Raadpleeg dan de support van e-Boekhouden. Of stel je vraag in onderstaand formulier. Wellicht kan ik helpen.

  e-Boekhouden

  Start Jouw Gratis Proefabonnement bij e-Boekhouden

  1. Ga naar de website
  2. Vul jouw gegevens in.
  3. Log in en kijk even rond
  4. Bepaal of dit boekhoudprogramma bij jou past.
  5. Vragen of onduidelijkheden? Stel gerust je vraag.
  6. 15 maanden gratis voor starters.
  Gratis Starten Met e-Boekhouden

  Meer blogs over e-Boekhouden

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te optimaliseren :). Meer informatie

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close